Autósüléssel nyomták agyon a hároméves kisfiút

2019.01.18. 18:11

A népes angol család vásárlásból ment haza, amikor a tragédia történt. A gyerek mostohaapja addig fészkelődött a túlzsúfolt kocsiban, amíg ráhúzta a mögötte ülő kisfiúra az anyósülést. 

Alfie Lamb hiába sírt keservesen, anyja és mostohaapja csak azt hajtogatta neki: fogja be a száját, ne hisztizzen. Valószínűleg ki sem derült volna, hogyan bántak a felelőtlen szülők a gyerekükkel, ha az egyik barát be nem ismeri a rendőröknek – idézte fel a Metro

Kiderült, a család február 4-én közös autóval ment bevásárolni. A kocsit a hároméves fiú vér szerinti apja vezette, az anyósülésen ült a mostohaapja, hátul az anyja és egyik barátnője, a 19 éves Emilie Williams. 

A gyereket azért ültették a hátsó ülésekhez a lábuk elé, mert a sok csomagtól nem fértek el. Az anyósülésen ülő mostohaapa arra panaszkodott: nem fér el rendesen, ezért hátratolta az ülést. Erre a gyerek felsírt, és azt mondta, nem kap levegőt. Egyre keservesebben sírt, de senki sem foglalkozott vele. 

Mire megérkeztek, a kisgyerek elhallgatott. Azt hitték, hogy elaludt, de amikor kiabálva megpróbálták felrázni, a fiú nem reagált. Elfehéredett arccal, elernyedt testtel feküdt a padlón. Meghalt. A kétségbeesett anya megpróbálta megfenyegetni barátnőjét. Arra kérte, hazudjon a rendőröknek. 

Végül Emilie Williams mindent részletesen beismert. A bíróság gondatlanságból elkövetett emberölésért bűnösnek találta mind a három felnőttet. Ügyük még nem ért véget, folytatódnak a tárgyalások.