Ismét nem találta el a valóságot a hazug balliberális médiaerődítmény

Bohár Dáneil
Vágólapra másolva!
Az Index-hvg-24-tengely tagjai arról tájékoztatták olvasóikat, hogy Bohár Dánielt, az Echo TV riporterét kitiltották a parlamentből, mert fotókat készített Ujhelyi István szocialista EP-képviselőről, miközben a Képviselői Irodaház olcsó menzáján fillérekért ebédelt. Utólag kiderült, szándékosan hazudtak. Ismét.
Vágólapra másolva!

„A Képviselő Irodaház menzáján ebédelő MSZP-s Ujhelyi Istvánt fotózta le titokban az Echo TV munkatársa pár nappal ezelőtt. Ez ellenkezik a parlamenti szabályokkal, ezért kitiltották a tévé munkatársát hónapokra a Parlamentből” – nem titkolt lelkesedéssel harangozta be a hírt az Index, amit aztán egyesével vettek át a hvg-168 óra-hírklikk-24-tengely tagjai. Ahogy számtalanszor beszámoltunk róla, ezek a portálok rendszeresen hazudnak. Ezúttal is tudatosan tájékoztatták félre olvasóikat: Ujhelyi István pénteken arról posztolt, kitiltották az Echo TV egyik (!) munkatársát a parlamentből, a balliberális média pedig azt írta, hogy Bohárról van szó. Hiba volt, nem kicsi, nagy.

Ahogy már megszokhattuk tőletek, ez is hazugság volt

Megint félrevezetik az olvasókat! Kedves balliberális médiumok! (index, hvg, 168 óra, hírklikk, 24.hu)” –ezzel a megszólítással kezdődik Bohár Dániel nyílt levele, amely az Echo TV Informátor nevű műsorának Facebook-oldalán olvasható. Ironikusan a következőképpen folytatta:

Kifogásolta, hogy a fake news média hangzatos címekben és jól sikerült fotóval próbálja alátámasztani, hogy kitiltották a parlamentből és a Képviselői Irodaházból. Majd röviden vázolta, mi is a valóság az ügyben. Így néz ki az újabb pofon az álhírgyárnak – Bohár tollából:

A szenzációként tálalt híretek nem igaz, hanem (ahogy már megszokhattuk tőletek) hazugság. Senki nem tiltott ki egyik előbb említett épületből sem.

Miután eloszlatta a kételyeket, egy kis szakmai eligazítást tartott a fake news tengelynek: „a hiteles tájékoztatás egyik alapvető eleme az érintettek megkérdezése”. Ironikusan hozzátette, ha még Ujhelyi Istvánnak is sikerült megszereznie a telefonszámát, akkor feltehetően nem lehetetlen a művelet. „Ha magatokat legalább kicsit újságírónak nevezetik, akkor legközelebb próbáljátok meg nem lespórolni az újságírói munkát” – írta.

Ennek a ténynek a fényében szeretnék helyreigazítást kérni a nyilvánvaló hazugságokkal szemben

– fejezte be írását az újságíró.

Ujhelyi lebukott, dühös lett, és Strasbourgból zaklatta Bohárt

Az egész ügy onnan indult ki, hogy a múlt héten valaki készített pár fotót Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselőről, amint éppen a Képviselői Irodaház menzáján sorban áll a filléres menüért. Az eset tökéletesen rámutatott az ellenzéki képviselők álszentségére, hiszen korábban a Miniszterelnökség menzájának árait kifogásolták, mondván, milyen olcsó. Csakhogy később kiderült, a parlamentben és az irodaházban ennél jóval kedvezményesebb áron ehetnek a politikusok, a kettős mércére többek között még az ellenzéki Szabó Szabolcs is felhívta a figyelmet. Ujhelyi nehezen viselte, hogy ilyen kontextusban szerepelt a médiában, ezért strasbourgi irodájából felhívta Bohárt, azt gyanítva, hogy ő készítette a képeket.

Nem túl korrekt módon a beszélgetést rögzítette, majd a nyilvánosság elé tárta, azt sugallva, az Echo TV riportere mentegetőzik. Az Index már nem is sugallta, hanem egyenesen azt hazudta, hogy a riporter magyarázkodik.

Bohár azonban egy másodpercig sem magyarázkodott, azt meg egy szóval sem említette, hogy ő készítette a képeket. A balliberális propagandagyár rendesen körbeadta egymásnak a hírt, innnentől a történtek pedig ismertek.

Hazudtak már párszor

Nem meglepő, hogy az ellenzéki fake news gyár hamis híreket terjeszt. A 24 egyik legszánalmasabb lebukása, amikor az „Alázzák és ütik a hajléktalanokat Csepelen” című anyagukkal azt akarták elhitetni olvasóikkal, hogy Csepelen verik a hajléktalanokat. Nem jött be az álhírgyártás, hiszen a csepeli önkormányzat közleményéből kiderült, hogy a portál „újságírói” rendhagyó módon pénzzel és egy kis alkohollal próbáltak kicsikarni hánytatott sorsú emberekből olyan mondatokat, amit aztán leírhatnak, rémisztgetve az embereket.

A szintén magát független, objektív újságnak beállító Indexnek is számtalanszor helyre kellett igazítani saját magát, legutóbb a Kubatov Gáborról szóló cikküket.

És akkor nem beszéltünk a hvg-ről, ott egy propagandistanő készített mulatságos álriportot a Billy Elliot előadásáról, álmegszólalókkal.