Csúfos kudarc és leépülés: csak az erőszak maradt a maroknyi tüntetőnek

Vágólapra másolva!
Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, újabb bukás volt a szombati ellenzéki tüntetés. Minden hiába. Bár újfent valamennyi párt bejelentette a részvételét a demonstráción és keményen mozgósítottak napok óta, ennek ellenére ma már annyian sem mentek ki az utcára, mint a január legelején megtartott megmozduláson. Minden eddiginél kevesebben tüntikéztek. Természetesen most is mellettük állt az „elfogulatlan”, balliberális sajtó, amely az elmúlt hetekben igyekezett feltüzelni az olvasóit, láthatóan kevés sikerrel. Ám akkora bukás volt a mai eset, hogy még a 24 nevű balliberális propagandalap is kénytelen volt beismerni, hogy elbukott a „forradalom”. Mindenesetre bármennyire is kevesen voltak a tüntetők - vagy talán éppen ezért -, akadt közöttük jó néhány, aki újra balhézni akart és agresszív volt. Hiszen ahogy megírtuk: megtámadták az EchoTV operatőrét, és hat cirkuszoló a többszöri figyelmeztetés ellenére sem akarta elhagyni a Lánchídon az úttestet, ami miatt a rendőröknek kellett őket onnan eltávolítani. 
Vágólapra másolva!

Hogy mennyire nagy kudarc volt a mai alkalom, azt jól mutatja, hogy még a 24 nevű ellenzéki álhírgyár is el kellett ismerje a következőket:

Forrás: 24.hu

Hát nem mi mondtuk.

A hetek óta szervezett demonstráció haldoklását már a Gundelnél lehetett érezni, ahol konkrétan 10-20 fő volt jelen a délre meghirdetett nagy ellenzéki palacsintázáson és zsíroskenyér-evésen.

Szánalmas kudarc - Forrás: Atv Facebook

A rendkívül kisszámű tüntető innen és másik két helyszínről, az Oktogonról és a Hősök teréről ment át a beszédek fő helyszínére, a Clark Ádám térre.

Forrás: Facebook

Ahol elvileg 14:00-tól kezdődött volna el a trágárkodó gimnazista és egyes álcivil, Soros-szervezetek képviselőinek beszéde.

A felszólalások végül nem kezdődtek el időben, vélhetően azért, mert várták hátha nő a tömeg, ami azonban nagyon nem akart nőni.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy a Soros-tüntetés hivatalos szervezője egy - finoman szólva - mérsékelten sikeres színész, aki saját magát Noárnak hívja.

Ő egy tévéműsorban egyébként - ahogy szombat délután megírtuk - azzal dicsekedett, hogy hihetetlen nagy hatással van az emberekre. Nem, nem egy szívszorító Rómeó- vagy egy felkavaró Hamlet-alakítására gondolt (ezekre nehezen, ilyenek ugyanis nem voltak), hanem arra, hogy terjed a "noárizmus". Ki is fejtette, hogy ez mit jelent. Egy ismerőse egy villamosan hangosan politizáló férfi vállára tette a kezét, hogy hagyja abba a politizálást és leszállította a villamosról. Feltételezhetően a férfi a villamoson nem a kormányt szidta... Vagyis a noárizmus ezek szerint erőszak a kormány támogatói ellen. Noár elég idegesnek tűnt, amikor beszélt – mintha lámpaláza lett volna...

Noár, a tüntikézés Laurence Olivier-je Forrás: Facebook

Ezenkívül beszélt egy Soros-szervező, aki szidta az otthon maradottakat (azaz, közel 10 millió embert), egy videoblogger az ideológianélküliségről szónokolt, azaz arról, hogy miért is ne foghatna össze bárki Gyurcsánnyal és a Jobbikkal. A helyszínen pedig viccesnek szánt Soros-pénzeket osztogattak.

Persze volt olyan is, aki unta a műsort, és a tüntetés helyett (elnézést...) inkább másban mélyedt el.

Forrás: Facebook

A beszédek után aztán hamar elkezdett szivárogni a "tömeg", és véget is ért a tüntetés hivatalos része.

Elkeseredettség és hídfoglalás

Azonban a mai nap sem itt ért véget, mivel nagyjából negyven randalírozó mindenfajta engedély nélkül elfoglalta a Lánchidat.

Akik a botrányt csinálták, jól ismert figurák voltak, az úgynevezett Ligetvédők között tűntek fel, a Tuareg nevű botrányokozó emberei. A rendőrség többször figyelmeztette az akcióban résztvevő agresszív kis csoportot, hogy menjenek le az úttestről, mivel szabálysértést követnek el. Néhányuknak ez sem volt elég, őket végül a rendőrség távolította el a hídról. Na persze, mielőtt az ellenzéki propagandamédia mást lódítana, szögezzük le: nekik sem esett bántódásuk. De őket - hat cirkuszolót - a rendőrök előállították.

Többszöri figyelmeztetés ellenére sem akarták elhagyni az úttestet Forrás: Facebook

Az EchoTV operatőrét is megtámadták

Néhány tüntető megint erőszakosan dühöngött, és ahogy megírtuk, megtámadták az Echo TV operatőrét, tönkretették a kameráját, a kár több százezer forint. Két tüntetőt előállítottak, garázdaságért. (De belekötöttek a Hír TV riporterébe is.)

Íme a videó: