Az EU durván fenyegeti és zsarolja a bevándorlásellenes országokat

Századvég konferencia
Deutsch Tamás, EP-képviselő.
Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint az unió durván fenyegeti és zsarolja a bevándorlásellenes országokat, és meg akarja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat.
Vágólapra másolva!

A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az EP csütörtöki döntése egyértelművé tette, hogy Brüsszel meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat.

- nyilatkozta Deutsch Tamás. Szerinte a jelentésből egyértelműen kiolvasható, mi az elképzelése a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli politikának az Európa felé áradó tömeges illegális migránsáradattal, és a bevándorlással kapcsolatban.

Deutsch Tamás, EP-képviselő. Fotó: Polyák Attila - Origo

Világos és egyértelmű, hogy azt várja el az EU valamennyi tagállamától, hogy alapvető emberi jognak fogadja el a bevándorlást, miközben

az EU tagországainak majdnem egyharmada nem fogadta el az ENSZ migrációs paktumát,

amely ugyanezt rögzítette - fogalmazott a magyar EP- képviselő. Megjegyezte, az EU emellett azt várja a tagállamaitól, hogy könnyítsék meg a migránsvízumok kiadását, hozzanak létre legális migrációs útvonalakat, és támogassák a migrációt segítő Soros-szervezeteket.

- szögezte le Deutsch, aki hozzátette, hogy ezzel az EP bevándorlástámogató többsége nyíltan politikai nyomást gyakorol a bevándorlásellenes országokra. Megjegyezte azt is, hogy az EP bevándorláspárti többsége nem írhatja felül a tagállamok szuverenitását, így a magyar emberek döntését sem.

Mali migránsok érkeznek Európába Forrás: NurPhoto/Paolo Manzo/NurPhoto/Paolo Manzo

- idézte fel a politikus. Emlékeztetett, hogy az EP-nek az uniós alapjogok érvényesüléséről szóló előterjesztését a Fidesz-KDNP EP-képviselői elutasították, de a bevándorláspárti ellenzéki pártok képviselői megszavazták azt, két másik előterjesztéssel együtt.

Ezek egyike megháromszorozná, 1,8 millió euróra emelné a költségvetésben az illegális bevándorlást segítő álcivil szervezetek támogatását, a másik pedig bevándorláspárti politikai gyakorlat kialakításához kötné az uniós fejlesztési források kialakítását.

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2019 májusi európai parlamenti választás tétje, hogy bevándorláspárti többség lesz-e újra az EP-ben, vagy a bevándorlásellenes erők kerekednek felül a brüsszeli testületekben.