Elfogadják a Honvédkórház dolgozói az új státuszt és az ezzel járó béremelést

Hálapénz, nőgyógyászok, szülészek akik pénzt fogadtak el a honvédkórházban
A Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ épülete Budapesten.
Vágólapra másolva!
A kórház dolgozóinak közel 100 százaléka elfogadta az új, magasabb bérrel járó szerződését.
Vágólapra másolva!

Felesleges hisztériakeltésnek nevezhető, ami az elmúlt napokban a Honvédkórház körül zajlott amiatt, hogy január elsejétől az ott dolgozók honvédelmi alkalmazottként folytatják orvosi, betegápolói munkájukat. A tárcát és a Magyar Honvédség alakulatait együttesen tekintve eddig 93,5 százalék, a kórházat tekintve pedig 90 százalék juttatta vissza a nyilatkozatot.

A leadott nyilatkozatok 99 százaléka elfogadta az új jogviszonyt.

Az új jogviszony elfogadásáról vagy visszautasításáról szóló nyilatkozatok leadásának határideje kedd - értesült az Origo. Így a kórházban a betegellátás feltételei továbbra is adottak, a kórházban jelenleg is jelentős fejlesztések zajlanak, és a dolgozók anyagi megbecsülését újabb béremelések segítik.

Továbbra is zökkenőmentesen működik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztálya Forrás: MTI/Lakatos Péter

Úgy tudjuk, a kinevezést visszautasítók között van ugyanakkor dr. Nádor Csaba, a koraszülött intenzív osztály (PIC) részlegvezető főorvosa és helyettese, akiknek hozzáállása jelentős részben járult hozzá ahhoz, hogy decemberben szüneteltetni kellett néhány hétre a részleg működését. Lépése azonban semmilyen fennakadást nem okoz a PIC működésében.

Információink szerint utódja dr. Korcsik József, nemzetközileg is elismert neonatológus szakember lesz, aki januárban németországi praxisát feladva jött a Honvédkórházhoz,

hogy ismét Magyarországon folytassa gyógyító tevékenységét.