Németh: Változásra van szükség Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választásokról, arról, hogy mit tesz a magyar kormány az ország biztonsága, fejlődése érdekében, de természetesen szóba kerültek csepeli ügyek is.
Vágólapra másolva!

A politikus, a Fidesz alelnökeként értékelte a hétvégi tüntetéseket, mint megjegyezte, a nagy szervezkedés volt elsősorban látható, ám ez szerinte nem hozott eredményt, a tüntetés kudarcba fulladt. Hozzátette, mindezek azt mutatják,

A sokat emlegetett Minka Törvénykönyve módosításánál a tiltakozók meg sem várták, hogy mi történik, pedig mára kiderült, nem történt semmi olyasmi, amit ők megjósoltak ezzel kapcsolatban. Németh Szilárd úgy látja, itt politikai pártcsatározás folyik, hiszen például a nagy tüntetések mellett indult be az ellenzéki casting, hogy ki is legyen a főpolgármester-jelölt, ahol szintén érdekes dolgok zajlottak, hol simogatták, hol püfölték egymást a jelölti vitán. Megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely Soros György embereit is bevinné a győzelme esetén maga mellé a Városházára.

A politikus arról is beszélt, hogy az önkormányzati voksolás előtt még lesz egy választás, május 23-26-án lesz az EP választás Magyarországon. Ennek az lesz a tétje – a véleménye szerint -, hogy marad-e a jelenlegi brüsszeli vezetés, amelynek a tagjai bevándorló Európát akarnak vagy pedig sikerül megállítani őket. A politikus meggyőződése szerint változásra van szükség Brüsszelben, ezt képviseli a magyar kormány és minden esemény, minden tiltakozás, minden tüntetés ezért zajlik.

Hozzátette, azért mára Magyarország nincs egyedül, mert például az ENSZ menekültügyi paktumára kilenc uniós tagállam mondott nemet, mert úgy vélték, ez a döntés óriási veszélyeket hordoz magában. Az európai szabadság, jólét, a zsidó-keresztény kultúra, a nemzeti kultúrák kerülhetnek veszélybe emiatt. Főleg a biztonság fényében, hiszen – mint kiemelte, ma Nyugat-Európában példának okáért nem az a kérdés, hogy beengedik vagy nem a migránsokat, hanem az, hogy mit kezdjenek a már bent lévőkkel. Szerinte Párizsban már vannak olyan utcák, ahová az ember nem teszi be szívesen a lábát, hiszen ott már nem a francia törvények uralkodnak. A külföldi tüntetéseknél is azt emelte ki, hogy a tiltakozások elfajultak, már politikusok is áldozatává váltak a gyűlöletnek.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.