A Jobbik médiája úgy írt Sneider náci botrányáról, hogy meg sem említette a karlendítést

Sneider Tamás és felesége
Vágólapra másolva!
A Jobbik médiája sokáig adós maradt Sneider Tamás náci-botrányának tálalásával, azonban hétfő estefelé egy igazi csoda jelent meg az Alfahír felületén. A portál egynapos csúszással jelentetett meg egy cikket a témában úgy, hogy meg sem említették a történet kiindulópontját, a hitleri karlendítést. Bravúrnak bravúr, médiatörténeti mérföldkőnek médiatörténeti mérföldkő, tájékoztatásnak édeskevés.
Vágólapra másolva!

A Hír TV vasárnapi 19 órás híradójában mutatták be azt a felvételt, amelyen az látható, ahogy Sneider Tamás felesége náci karlendítéssel pózolt a két évvel ezelőtti esküvőjükön. Az újabb antiszemita botrány azért roppant kellemetlen a Jobbiknak, mert a párt szemmel láthatólag széles körű együttműködésre törekedett a balliberális pártokkal az elmúlt hetekben, hónapokban, amire a túloldalon is volt fogadókészség. Nem csoda, hogy az ügy kipattanását követően óriási volt a csend, a balliberális médiának fél nap kellett, hogy a maga módján feldolgozza az esetet, az ellenzéki politikusok pedig inkább kerülik a témát, ha tehetik. A Jobbik médiája sokáig adós maradt a hír tálalásával, azonban hétfő estefelé egy igazi csoda jelent meg az Alfahír felületén.

Az a botrány, hogy kikerült a felvétel, nem a náci karlendítés!

Szinte percre pontosan egynapos késéssel jelent meg az első Sneider antiszemita botrányával foglalkozó anyag a portálon. Megérte a várakozás, hiszen a cikk első betűjétől kezdve az utolsóig klasszis munka, nem túlzás azt állítani, hogy médiatörténeti mérföldkő született. Ugyanis a Jobbik médiájának remekművéből kiderült, hogy igazából nem is a náci karlendítés a lényeg, hanem az, hogy a felvétel napvilágra került. Ez viszont az óriásibbnál is óriásibb botrány.

A cikkből a következőket lehetett kihámozni:

  • Snieder személyiségi jogi pert indít a hírt közlő sajtótermékek ellen, mert a lagzi résztvevői nem járultak hozzá, hogy a sajtóban megjelenjen a felvétel.
  • Sneider példátlannak tartja, hogy képek kerültek ki a rendezvényről.
  • Nemcsak a médiumokat, hanem az N1TV volt dolgozóit is beperli Sneider, mert hanyagul kezelték az anyagot.

Kimaradt azonban pár, fontosnak tekinthető információ az anyagból:

  • Sneider Tamás felesége náci karlendítéssel pózolt a két évvel ezelőtti esküvőjükön.
  • kétszer is a hitleri üdvözléssel köszöntette a megjelenteket.
  • számos politikus bukott bele hasonló antiszemita jellegű megnyilvánulásokba.

Az Alfahír megcsinálta azt a bravúrt, hogy úgy tálalta olvasóinak a történteket, hogy annak kiindulópontjáról egyáltalán nem ejtett szót. Így egy betű sem olvasható arról az írásban, hogy a Jobbik jogásza náci karlendítéseket mutatott be.

Az Index is mosdatott

Tegnap kora délután az Indexen is feltünedezett a hír, nem is akárhogy. Már az anyag címe egészen meredekre sikeredett: „feljelentette a kormánymédia csatornáit Sneider Tamás, mert bemutatták felesége karlendítős videóját”. A portálon ez volt az első hír, amit közzétettek az ügyről. Azt, hogy honnan indult ki a náci botrány, a balliberális portálnak három és fél sorban sikerült összefoglalnia. Totális mélypont.