Olyan helyekre rejtették a lopott pénz, ahol senki sem kereste volna

Vágólapra másolva!
A bíróság ma elítélte azt a négy férfit, akik gyakorlatilag végigfosztogatták Debrecent. Több házba is betörtek, milliókat loptak össze. A pénz mellett rengeteg ékszert is elvittek. 
Vágólapra másolva!

A banda két vezetője már előre megállapodott abban, hogy olyan dolgokat fognak ellopni a házakból, amelyeket könnyen el tudnak vinni, vagyis pénzt és ékszereket. Később másik két ember is csatlakozott hozzájuk, és megegyeztek abban, hogy egyenlő arányban osztoznak. Az új tagokra azért volt szükség, mert a banda két vezetőjének nem volt jogosítványa. A módszerük mindig ugyanaz volt: a banda két tagja ment be a házba, volt, hogy egy nyitott hátsó ajtón keresztül, a sofőr pedig kint várt és figyelt. A házak mellett volt, hogy egy irodába is betörtek.

Az egyik házban összesen 34,5 millió forintot találtak egy széfben. A pénzt eltették, a széfet pedig egy mocsaras részen kidobták.

Nem sokkal később a banda mindegyik tagját elfogták, a lopott pénz egy jelentős részét megtalálták. A banda egyik tagja a lopott pénzt a kertjében ásta el, a másik pedig egy hamukupac alá rejtette.

Az elfogásukról videó is készült:

A banda egyik vezetője 5, míg társa 2,5 évet kapott. Az egyik sofőrt 2 évre ítélték, a másikat pedig másfélre. Utóbbi büntetése felfüggyesztett. Az ítélet nem jogerős.