Egy vendég halhatott meg a tegnap este Budapesten kigyulladt kollégiumban

Budapest, 2019. január 23. Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara Markusovszky téri kollégiumának második és harmadik emelete gyulladt ki tegnap este. Oltás közben a tűzoltók egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban. Valószínűleg egy középkorú férfi halt meg.
Vágólapra másolva!

Az épület tulajdonosa, a Dunamelléki Református Egyházkerület szerda este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben azt kérték a diákoktól, hogy egy megadott számon adjanak életjelet magukról.

A diákok ezt kivétel nélkül megtették, így valószínűsíthető, hogy az áldozat a kollégiumban vendégként elszállásolt férfi.

A rendőrségi vizsgálat még tart.

A kollégiumban 125 diák lakott, de sokan nem voltak bent, mert a vizsgaidőszakban hazautaztak.

Egyelőre nem lehet tudni, miért gyulladt ki a kollégium, és a tűzoltók még most is dolgoznak az épületben, mert a kisebb tűzfészkeket és a parázsló területeket is lokalizálni kell. Az épületet kiürítették, bemenni nem lehet. A Ráday utca egy szakaszát az autósok elől is lezárták.

Az egyházkerület vezetése délben válságstábot hív össze a Károli Gáspár Református Egyetem rektori hivatalában, ahol a - többi közt - azt is megtárgyalják, hogyan biztosíthatnak elhelyezést a diákoknak.

Bogárdi Szabó István, dunamelléki püspök csütörtök reggel kiadott közleményében köszönte meg a tűzoltóknak, hogy a riasztástól számítva nyolc perc alatt kiértek és „emberfeletti erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére”.

A püspök megköszönte a rendőrség munkáját is, valamint a több száz felajánlást a diákok megsegítésére.

Külön köszönetet mondott továbbá Bácskai Jánosnak, a IX. kerület polgármesterének, aki azonnal megnyitotta a közeli önkormányzat épületét a téli hidegben kint rekedt diákok előtt.