A Jobbik elnöke: bizonyos tekintetben megértem a cigányokat verő fiatalokat

Sneider Tamás és felesége
Vágólapra másolva!
"Nem tartom helyesnek az önbíráskodást, de bizonyos mértékben meg is értem ezeket a romákat, és a színesbőrűeket bántalmazó fiatalokat" - ezekkel a mondatokkal mutatkozott be a fiatal Sneider Tamás egy 1992-es interjúban, ami Soros hetilapjában jelent meg. A beszélgetésből kiderült továbbá, hogy a Jobbik jelenlegi elnöke ígéretet tett arra, hogy történjen bármi, nem fogja levenni a szkinhed szubkultúra részét képező bomberdzsekit. Itt az újabb szkinhed-szelet a politikus karrierjének hajnalából, továbbra is félelmetesen nagy a csend a náci-botrányban.
Vágólapra másolva!

Sneider Tamás tegnap közösségi oldalán ugyan beismerte, azonban továbbra sem kért bocsánatot, és továbbra sem mondott le politikai tisztségeiről azért, mert fiatalkorában társaival bántalmazott egy cigány fiatalembert származása miatt. Pedig egyre több mozzanat kerül elő múltjából: következzen egy újabb szkinhed-szelet a Jobbik-elnök karrierjének hajnalából. A dolog pikantériája, hogy erre korábban saját maga hívta fel a figyelmet.

"Mindig hordani fogom a bomberdzsekit"

Miután tavaly májusban kiderült, hogy Sneider Tamás fiainak romák terrorizálásának vádja miatt bíróság elé kellett állniuk, ráadásul az egyikük egy SS-jelmondatot kölcsönzött a mellkasára, a frissen megválasztott jobbikos politikus megpróbált reagálni a történtekre. Meglepő módon egy 1992-es interjút osztott meg közösségi oldalán, amelyben 21 éves fejjel mesélt szkinhed élményeiről. Utólag az állapítható meg, - átolvasva a beszélgetést - nehezebb lett volna ennél látványosabb öngólt rúgni, ugyanis a jobbikos politikus több, erősen támadható kijelentést tett. A poszt közzétételével tisztázni szerette volna múltját, azonban ez kifejezetten a visszájára sült el. Soros hetilapja munkatársának arra a kérdésére, miszerint elítéli-e ha szkinhedek színesbőrű diákokat, vagy cigányokat vernek meg, a következőképpen felelt. "Nem tartom helyesnek az önbíráskodást, de

bizonyos mértékben meg is értem ezeket a romákat, és a színesbőrűeket bántalmazó (szerk.) fiatalokat.

Sneider szerint azért érthető, hogy a bőrfejűek az erőszak felé fordultak, mert szétfeszíti őket a munkanélküliség, és a szociális gondok miatt bennük felhalmozódott tehetetlen düh. Hozzátette, hogy azért is elnézhető a kisebbségek bántalmazása, mert

Forrás: Facebook

A fiatalkori interjú másik érdekes mozzanata az volt, amikor a Jobbik jelenlegi elnöke fogadkozott, hogy bármi történjen, sohasem fogja levetni a szkinhedek jellegzetes ruházatát, a bomberdzsekit.

  • És, ha a valódi szkinhedek, akik nyíltan beszélnek arról, hogy nyilaspártot szerveznek Magyarországon, meg is alakítják azt, leveted a bomberdzsekit?
  • Sneider Tamás: Én mindig hordani fogom a bombert, mert tetszik.
Forrás: Facebook

Karlendítős esküvő, zsidózás, cigány ember bántalmazása

Sneider Tamás antiszemita botránysorozata a Hír TV a vasárnap esti hétórás híradójával indult. A hírcsatorna egy olyan felvételt mutatott be, amelyen a jobbikos politikus felesége náci karlendítéssel pózolt esküvőjükön. A két évvel ezelőtt készült anyagon az látható, ahogy a párt képviselőcsoportjának jogásza kétszer is a hitleri mozdulatokat tett, a násznép meg lelkesen hejehujázott. A Jobbik elnöke ezt azzal igyekezett megmagyarázni, hogy csupán "szórakoztak és poénkodtak" az egybegyűltek, amikor kart lendítettek. A jelenetsor nyilvánosságra kerülését követően kedden késő este újabb anyag látott napvilágot, amelyen a jobbikos pártelnök arról beszélt, hogy még mindig jobb, ha valaki muszlim vallásra tér át, mint ha zsidóra. Nem lett vége a szériának: szerda este a Ripost írta meg, hogy a jobbikos politikus egy szkinhedbanda vezetőjeként bottal verte szét egy mozgássérült férfi arcát.

A politikus nem szívesen beszél a történtekről, ahogy pártja és a balliberális média sem.