A magyarok jelentős része érti, hogy a kormány nem az EU ellen uszít

EP plenáris ülés Sargentini jelentés
Strasbourg, 2018. szeptember 12. Az Európai Parlament képviselői szavaznak a Sargentini-jelentésről a parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
A magyaroknak nem az Európai Unióval, hanem sokkal inkább a jelenlegi brüsszeli vezetéssel van bajuk – mondta Deák Dániel az Echo Tv-ben  azzal kapcsolatban, hogy a Századvég legutóbbi kutatásából kiderült, hogy az alapvetően EU-tagság párti közvélemény elégedetlen az EU jelenlegi vezetésével és változást szeretnének.
Vágólapra másolva!

A politológus kiemelte a kormány korábbi kampánya, az „Állítsuk meg Brüsszelt" sem arról szólt, hogy az Európai Unió rossz, hanem arról, hogy a jelenlegi vezetést le kell váltani. „Mindig is erről szólt a kormányzati kommunikáció, ezért azok az ellenzéki állítások, hogy

– mondta Deák Dániel.

Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

A Figyelő főmunkatársa arra is felhívta a figyelmet, hogy a Századvég kutatásából az is kiderült, hogy a magyarok 80 százaléka a nemzeti szuverenitás erősítése mellett áll és nem kér az erősebb európai integrációból, vagyis

Deák azt is hozzátette, hogy nem csak Magyarországon, hanem számos nyugat-európai tagországban elégedetlenek a jelenlegi brüsszeli vezetéssel.