Egy jogerős bírósági ítélet szerint szkinhednek lehet nevezni Sneidert

Sneider Tamás és felesége
Vágólapra másolva!
A Lokál emlékeztetett, hogy egy tavalyi jogerős bírósági ítélet értelmében a Jobbik elnökét, Sneider Tamást lehet szkinhednek nevezni, akit egyébként egy cigány származású férfi megveréséért ítélt el a bíróság korábban nyolc hónap felfüggesztett börtönre. Sneider egyébként Ujhelyi István szocialista EP-képviselővel pereskedett amiatt, hogy lehet-e Sneidert szkinhednek nevezni, vagy sem."Továbbra is úgy hiszem, hogy egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, Roy nevű szkinhednek nincs helye a magyar közéletben"- mondta el az esetről Ujhelyi. Azóta a szocialisták már sokkal megbocsátóbbak lettek a Jobbikkal szemben, és elnézik a számtalan antiszemita botrányukat.
Vágólapra másolva!

Tényállítás – ezért nem alkalmas Sneider Tamás jó hírnevének csorbítására –, ha kijelentjük: Sneider Tamás egy maffiaszerű szkinhedmozgalom vezetőjeként ütlegelt egy cigány embert.

Mindez egy tavaly jogerőre emelkedett bírósági ítéletből derült ki, amely az után született, hogy a Jobbik elnöke beperelte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt, aki egy korábbi tévéinterjúban szkinhednek nevezte - írja a Lokál.

Sneider Tamás és felesége Forrás: MTI - HírTV

- nyilatkozta korábban Ujhelyi a Népszava című baloldali lapnak.

A Lokál felhívja a figyelmet, hogy azóta láthatóan nagyot fordult a világ, hiszen az MSZP-t ma már egyáltalán nem zavarja a Jobbik és a jobbikosok antiszemita, cigányellenes előélete.

– Szövetségi politikájuk nem esküvőkön dől el – reagált például Hiller István, a párt választmányi elnöke, miután nemrég kiderült, hogy Sneider felesége 2016-ban náci karlendítéssel üdvözölte lakodalmukon a násznépet.

Maga Ujhelyi is az ellenzéki összefogás kapcsán az év elején arról adott ki közleményt, hogy „több a zászló, egy a tábor".

Íme a videó:

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a baloldal Jobbik felé való közeledése kapcsán kifejtette, hogy a baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust.

Hozzátette: A közéletben nincs helye annak, aki ilyen gyűlöletcselekményt követ el.

A tavalyi ítélet tükrében szánalmas vergődésnek tűnik Sneider fenyegetőzése a Facebookon: „Tizenkilenc évesen nyolc napon belül gyógyuló ajakrepedést okoztam egy börtönviselt maffiózónak, aki történetesen cigány származású volt" – írta az egykori szkinhedvezér, és perrel fenyegette meg a múltjáról beszámoló sajtóorgánumokat.

Sneidert az 1990-es évek elején nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amiért szkinhedtársaival együtt megvert egy mozgássérült roma férfit. Sneider most „ajakrepedésről" ír, miközben a Ripost által idézett vádirat szerint az áldozat nyolc napon túl gyógyuló súlyos arccsonttörést szenvedett, miután kábeldarabokkal ütlegelték és összerugdosták.