Doktori munkáján dolgozott a kollégiumi tűzben meghalt négygyerekes apa

Ráday Kollégium, Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégium, tűz
Budapest, 2019. január 23. Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Hetente mindössze egy éjszakát töltött a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai épületében a 47 éves családapa, az egyik budapesti egyetemen írta a doktoriját. A végzetes napon ő volt az egyetlen, aki nem tudott kimenekülni a lángoló épületből.
Vágólapra másolva!

Imádta a néptáncot és a népzenét, szerette a természetet, és rajongott a családjáért – így emlékezett vissza a tragikus körülmények között meghalt családapára egyik jó barátja a Parókia.hu portálon – vette észre a Blikk.

Amolyan mesélős édesapa volt, aki nemcsak tanulta a népi mesemondást, hanem élte a gyermekeivel” – írták a férfiról.

A IX. kerületi kollégium szerda este gyulladt ki Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A 47 éves férfinak hobbija volt a néptánc, a közösségben elnöki feladatokat is elvállalt. Rengeteget túrázott, főleg a Bakonyban. Életigenlő felfogása pedig jó hatással volt mindenkire, aki ismerte – emlékezett rá vissza egy másik közeli barátja is.

A családapa az egyetlen áldozata a január 23-án leégett Ráday utcai kollégiumnak. A tűzoltók a harmadik emeleti lépcsőfordulóban találták meg a holttestét.