Az iszlám egy hatalmas üzleti vállalkozás

Vágólapra másolva!
Az iszlám ma egy globális probléma, éppen ezért napjaink egyik legfontosabb kérdése, hogyan kezeljük ezt a hihetetlen mértékben terjeszkedő vallást - többek között erről beszélgetett az Echo TV vasárnapi műsorában, a NYOLCAS-ban G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke, a 888 főszerkesztője Speidl Biankával, a Migrációkutató Intézet vezető kutatójával. Az iszlámra lényegében egy hatalmas üzletként lehet tekinteni - állapították meg.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este volt látható a NYOLCAS című politikai talk show harmadik része az Echo TV-n, amelyben G. Fodor Gábor, a műsor házigazdája az iszlám problematikáját járta körbe vendégével, Speidl Biankával, a Migrációkutató Intézet vezető kutatójával. Meglátásuk szerint napjaink egyik legégetőbb kérdése az, hogyan kezeljük az iszlámot, ezt a hihetetlen mértékben terjeszkedő vallást. A NYOLCAS ezúttal is formabontó módon elemezte ezt az aktuális témát, és kimondta azt, amit eddig nem sokan:

az iszlám lényegében egy hatalmas üzleti vállalkozás.

Ugyanis a nagyhatalmak beavatkozásának eredményeképpen instabillá váltak az addig viszonylagosan szilárd politikai rendszerek a közel-keleti térségben, ami egy valóságos népvándorlást eredményezett Európa irányába. A rémisztő folyamatból egyesek komoly előnyöket remélnek: sok millió munkanélküli érkezésével új fogyasztók tűntek fel a láthatáron. "A nagy nyugati cégek vajon jól járnak-e anyagilag azzal, hogy muszlim élelmiszerkínálattal, ruhakollekciókkal állnak elő?" - hangzott el a műsorban a kérdés, amire a válasz - így jobban belegondolva - eléggé egyértelmű.

Ilyen, és ehhez hasonló érdekes felvetések láthatóak a NYOLCAS vasárnapi adásában, amit itt tud megnézni:

Január közepe óta fut az Echo TV műsorán a NYOLCAS című műsor, amely immáron a harmadik résznél tart. Vasárnaponként 19.10-kor kerül sor az adásra, amelynek műsorvezető-házigazdája G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke, egyben a 888.hu főszerkesztője, az Origo rendszeres vendégszerzője. Az amerikai talk show-kra emlékeztető beszélgetős műsor célja, hogy a politika homlokterében álló kérdéseket mélyfúrásnak vesse alá. A NYOLCAS felépítését tekintve a következőképpen néz ki: egy-egy adás során egy meghatározó vendéggel járnak körbe egy témát - nyolc állítás, bejátszás, idézet vagy karikatúra segítségével.