Felvette az előleget, aztán eltűnt a szerelő

Vágólapra másolva!
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás és kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt is.
Vágólapra másolva!

A középkorú férfi 2016 júliusának második felében Kazincbarcikán víz-, és fűtésrendszer korszerűsítését vállalt 1 millió 200 ezer Ft-ért - olvasható az Ügyészség.hu-n.

A megrendelőtől több részletben 720 ezer Ft-ot átvett, a munkát viszont nem végezte el.

Annyit tett, hogy megrendelt egy gázkazánt, amiért 30 ezer forint előleget kifizetett.

2017 májusának elején Gesztelyen gázbekötést vállalt 550 ezer Ft munkadíjért, amelyből részletekben 540 ezer Ft-ot át is vett. de csak annyi munkát végzett el, hogy

egy csövet vezetett be és egy radiátort helyezett fel a házban, azt is szakszerűtlenül.

2017 szeptemberének végén Miskolcon vállalt kazánjavítást, amelyért 55 ezer Ft-ot fizettek neki. Ezt a munkát sem végezte el, mindössze, nyilván a látszat kedvéért,

a kazánból szerelte ki a szivattyút és a motort.

2018 márciusának közepén Nyékládházán is lecsapott a csaló. Itt gáz- és vízrendszer felújításra vett át 700 ezret, de itt sem teljesítette a megbízást. Azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy a megrendelésen dolgozik, itt is tett valamit.

240 ezer Ft értékben beszerzett egy vízmelegítőt.

Egy idő után viszont mindenkinek elérhetetlenné vált. Csalással vádolták meg a 48 éves álszerelőt, akit az ügyészek börtönben látnának, és a közügyektől eltiltását is kezdeményezték a bíróságon.