Érdektelenségbe fulladt a baloldali roncsderbi, Puzsér és Horváth Csaba megint egymást üti

Horváth Csaba
Puzsér Róbert
Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
"Vonják vissza Horváth jelölését, ne indítsák az előválasztás első fordulójában"" - ezekkel a sorokkal reagált a humorista stábja a közösségi oldalon a szocialista Horváth Csabának arra a felvetésére, miszerint nem biztos, hogy szükség lesz második fordulóra, mert Puzsérnak addigra nem lesz érdemi támogatottsága. Forr a levegő a humorista és a régi baloldal képviselői között, azonban nemcsak a viaskodó politikusok jelentenek problémát a baloldali castingon, hanem az azt övező érdektelenség is.
Vágólapra másolva!

"Amúgy nem gondolom, hogy lesz az előválasztásnak második fordulója, szerintem addigra Puzsérnak nem lesz érdemi támogatása." - ezt nyilatkozta Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje, ami érthető okokból kellemetlenül érintette a főpolgármesterséget szintén megcélzó humoristát. Ugyanis hosszas vívódás után abban állapodtak meg a felek, hogy kétfordulós előválasztással határozzák meg, ki lesz Tarlós István kihívója októberben. A szocialisták, a Párbeszéd, és Puzsér által aláírt szándéknyilatkozatban leszögezték, az első körben a két párt aspiránsai csapnak össze, hogy aztán a második fordulóban Puzsérral mérkőzzenek meg. Horváth azonban nyilatkozatával felrúgta a megállapodást, amit nem hagyott szó nélkül a humorista stábja.

Egyre nagyobb a feszültség Puzsér és a szocik között

"Ez a nyilatkozat szöges ellentétben áll annak a megállapodásnak a szellemével, amit az MSZP nevében Ön, a Párbeszéd nevében Karácsony Gergely és Puzsér Róbert kötött december elején." - olvasható a reakció Puzsér kampányoldalán. Úgy látják, hogy nyilatkozatával

Horváth Csaba megkérdőjelezi az előválasztás második fordulójának szükségességét, ami nyílt hadüzenet nem csak Puzsér Róbertnek, hanem a teljes misztikus ellenzéki együttműködésnek.

Meglátásuk szerint ez "tiszteletlenség", mind az LMP, mind a Jobbik, mind a Momentum, mind a Kétfarkú Kutyapárt, mind a Liberálisok irányába. Kiemelték, hogy Puzsér eleget tett Horváth és Karácsony kérésének, miszerint ne kritizálja az előválasztás intézményét, ugyanakkor ezt a szocialista politikus most felrúgta. Éppen ezért azt kérik a szocialistáktól,

vonják vissza Horváth jelölését, ne indítsák az előválasztás első fordulójában.

Indoklás: a viselkedése, nyilatkozatai morálisan elfogadhatatlanok és szembe mennek a megállapodásukkal.

Érdektelenség az előválasztáson

Nemcsak a viaskodó politikusok jelentenek problémát a baloldali előválasztáson, hanem az azt övező érdektelenség is. A Figyelő arról számolt be, hogy "a szavazás céljából felállított sátor üres, a város forgata pillantást sem vet rá, mindenki igyekszik a maga dolgára." A Magyar Idők pedig lagymatagként jellemezte a baloldali casting iránti érdeklődést. A lap szerint Horváthék történelmi pillanatról, a demokrácia „új minőségéről" beszélnek, azonban a szervezők és maguk a résztvevők is csupán pár ezres részvételre számítanak. "Ez még annál is kevesebb, ahány fővárosi lakos ingerküszöbét a szavazást megelőző ajánlásgyűjtés elérte" - tette hozzá a portál, amely emlékeztetett egy kutatásra, ami szerint mindössze várhatóan mindössze 1500-2000-en szavaznak majd. Karácsony Gergely is lejjebb adta: tegnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy tízezres részvétellel elégedett lenne, de azt is eredménynek tartaná, ha csak pár ezren mennek el.