Itt a Nagy Diák KRESZ-teszt

Nagy Diák KRESZ-Teszt
Vágólapra másolva!
Háromfordulós KRESZ-versenyt indított a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány, a győzteseket értékes nyereményekkel jutalmazzák. A játék prevenciós célt is szolgál: célja felhívni a figyelmet a KRESZ szabályainak betartására és a rutinszerzés fontosságára.
Vágólapra másolva!

A Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában a kérdéssort bárki kitöltheti április 30-ig a www.nagydiakkreszteszt.hu oldalon. A május 30-i második fordulóba csak az ezer legügyesebb 14-24 év közöttiek juthatnak tovább, majd a legjobb 12 közül kerül ki a győztes.

A DUE két fődíjat oszt ki, egy robogót, illetve lehetőséget egy jogosítvány ingyenes megszerzésére.

A népszerű KRESZ-versenyt idén harmadik alkalommal szervezte meg a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A cél, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék a közlekedési szabályokat, és jobban figyeljenek a biztonságos közlekedésre.

Forrás: BLIKK/Pozsonyi Zita

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság legfrissebb statisztikája szerint a személysérüléses, ezen belül is a halálos balesetek okozásában egyre több a fiatal, a kevés vezetési gyakorlattal rendelkező személyek aránya.

Magyarországon a közúti balesetben meghalt, illetve megsérült sofőrök mintegy 15-17 százaléka még nem töltötte be a 24. életévét.

A rendőrség szerint ezért a fiataloknak minél jobban meg kell tanulniuk a szabályokat, és megfelelő rutint kell szerezniük a vezetéshez.

A verseny további részleteiről itt olvashat.