Nem fél Magda Marinkótól a nyomozó, aki rács mögé juttatta

Dúsgazdagon szabadulhat jövőre a délvidéki halálosztó, Magda Marinko
Ügyvédje szerint Marinko olyan személyekkel tartja a kapcsolatot, akik kint is segítenék őt.
Vágólapra másolva!
A nyomozási bíró 2 hónap múlva dönti el, szabadlábra helyezi-e a szerb sorozatgyilkost. Magda Marinkó több embert is agyonlőtt Magyarországon a kilencvenes években, és sokkal többet Szerbiában, a pontos szám nem ismert, több tucat áldozata lehet. 1994. január 28-án fogták el egy trükkel Szegeden. Ma a Szegedi Fegyház és Börtön hosszúidős speciális rezsim körletének falai közt tölti életfogytiglani büntetését. Kiderült, hogy van egy halállistája, amin többek között az ügyvédje, és az őt  trükkel elfogó Kovács Lajos azóta nyugalmazott ezredes neve is szerepel – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Magda Marinkó, vagy más néven a halálosztó, a gyilkosságait többnyire a Raznjatovic Arcan terrorista háborús bűnös nevével fémjelzett Szabadkai Halálkommandó nevű csoport tagjaként követte el, de saját számlájára is vállalt bérgyilkosságot.

1993 decemberében Kecskeméten megölt egy házaspárt és a vendégüket is, később Orosházán megfojtott egy nőt, a két gyerekét viszont életben hagyta.

Ugyanebben az időszakban Palicson és Szabadkán még ötször gyilkolt. Őt tartják az egyik legveszélyesebb bűnözőnek ma Magyarországon.

Forrás: Tények.hu

Ma a Szegedi Fegyház és Börtön HSR körletében tölti az életfogytiglani büntetését, ami 1995-ös ítélethirdetésekor 25 év volt. A börtönéveiről szinte semmit sem lehet tudni, mert „általános tiltás van rajta”, vagyis semmilyen információt nem enged, hogy kiadjanak róla. Annyi viszont biztos, hogy

rátámadt egy börtönőrre, amiért 200 nappal meghosszabbították a büntetését

– írja a Blikk.

Magyarországon négy gyilkosság után fogták el Magda Marinkót. Azóta

írt egy halállistát, amin az őt elfogó ezredes neve is szerepel, aki tulajdonképpen átverte Magdát, így kapta el.

Azzal csalták be a kecskeméti kapitányságra a férfit, hogy az útlevelét szeretnék ellenőrizni. Amikor Marinkó rájött, hogy „mire megy ki a játék”,

nekiugrott az őt kihallgató rendőrtisztnek, és megpróbált az ablakon kiugrani.

Koszó Zoltán nyomozó elkiáltotta magát, mire három rendőr berohant az irodába, és leteperte a bivalyerős, egykori francia idegenlégióst.

A trükk, amely után Marinkó megtört

Magda Marinkó beismerő vallomását Kovács Lajos nyomozónak sikerült kicsikarnia, amelyet a Kiemelt ügyek Kovács Noémivel című műsor riporterének mesélt el évekkel ezelőtt.

A nyomozó Marinkó egyik kihallgatásán több tárgyat is felmutatott a gyanúsítottnak az akkori otthonából. Arra kérte, igazolja, hogy az övé, amit lát. A tárgyak közé becsempészte azt a cetlit, amin Marinkó neve szerepelt, és a megölt Horváth Aladár lába alatt találtak rá. A cetli egy étterembe vezette a nyomozókat. Mint kiderült, akkoriban, a mobiltelefonos korszak előtt, így kommunikáltak egymással az ott megforduló törzsvendégek. Amikor Marinkó felismerte a papírdarabot, és hozzátette, tudja, honnan van,

Kovács Lajos szembesítette a ténnyel, hogy a tetthelyen esett ki a zsebéből, tehát nem a lakásában találták.

Marinkó egy percre elhallgatott. A nyomozó feszülten várta, hogy reagál.

Kovács Lajos egy korábbi interjún Fotó: Mudra László - Origo

– mondta végül a sorozatgyilkos, aki ezután majdnem mindegyik gyilkosságát bevallotta. Egyedül a szegedi cukrász, Z. Nagy család likvidálását nem vállalta magára, mert ott gyerekeket is ölt, pedig a nyomozó szerint az édesanyjának megígérte, hogy gyerekeket nem fog bántani.

„Semmiféle félelem nem volt, és most sincs bennem Magda Marinkóval kapcsolatban.

Persze, tudok róla, hogy felírt, ahogy tette többek között a saját ügyvédjével is.

Gondolom, az elmúlt 25 év alatt elmúlt belőle a harag, máshova kerültek a hangsúlyok az életében. Ahogy én emlékszem rá, egy nagyon komoly fizikumú ember, akinek jó volt a humora, valamint szépen rajzolt. A személyisége többi részéről pedig a tettei mindent elmondanak”

– mondta az ezredes a Blikknek.

Valójában nincs is mitől félnie a nyomozónak. Ha a magyar bíróság kiengedné a szerb sorozatgyilkost, azonnal vinnék is Szerbiába, ahol megkezdhetné az újabb, 40 évnyi börtönbüntetését a hazájában elkövetett gyilkosságokért.