Az EP-választások kampányeseménye volt az EP-ben lefolytatott beszélgetés

BAKONDI György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint már a jogállam problémakörét feszegető kérdésfeltevések is hamisak voltak az Európai Parlamentben (EP) szerdán, a legfrissebb magyarországi fejleményekről tartott vitában. Bakondi György pénteken az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: ez a beszélgetés – amelyet nem nevezne vitának, mert csak "néhányan" voltak – a májusi EP-választások kampányeseménye volt.
Vágólapra másolva!

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az európai parlamenti vita fogadtatásáról azt mondta:

a baloldali és liberális média próbálja felhívni a figyelmet Magyarország általuk vélt hibáira,

európai értékekkel szerintük össze nem egyeztethető magatartására.

Ezek a főtanácsadó szerint vagy teljes mértékben valótlanságok, vagy "felnagyított" esetek. Három fő kérdés került szóba szerdán: a munka törvénykönyvének módosítása, a közigazgatási bíráskodás bevezetése és a budapesti tüntetések.

Bakondi György Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az EU-tagállamok "több mint felében" a magyarországi 400-nál magasabb, 410 óra fölötti a túlórakeret, szintén több mint a tagországok felében van közigazgatási bíróság, a tüntetések esetében pedig akkor jártak volna el politikailag korrekten – amire korábban nagy hangsúlyt helyeztek –, ha egyúttal a franciaországi, németországi, belgiumi tüntetésekre is figyelmet fordítottak volna.

Bakondi György elmondta: az európai szocialisták csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke "büszkén mondta", hogy húsz éve konzultál Soros Györggyel és "nagy barátja" az üzletembernek, a nyílt társadalom eszméjének követője.