Egyszerre csaptak le a drogkereskedőkre a szlovák és a magyar rendőrök

Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 45 éves esztergomi férfivel szemben.
Vágólapra másolva!

A KR NNI a szlovák bűnüldöző hatóságokkal együttműködve 2019. január 30-án felszámolt egy Magyarország és Szlovákia területén kábítószerrel kereskedő csoportot. Az összehangolt akció során – a szlovák szervek intézkedésével egy időben – a magyar rendőrök esztergomi tartózkodási helyén elfogtak egy 45 éves férfit, aki a magyarországi értékesítési vonal vezetője volt. A lakásén 1 kilogramm marihuánát, továbbá ecstasy tablettákat foglaltak le. Egy, a férfival összefüggésbe hozható telephelyen további 200 gramm marihuánát, 1 légpuskát és egy 0,22-es kaliberű puskát, valamint 433 darab lőszert találtak és foglaltak le.

A nyomozók az esztergomi akcióval összhangban a fővárosban is elfogtak és kábítószer birtoklás gyanúja miatt kihallgattak egy férfit, az ő lakásán 460 gramm marihuánát találtak, amit nagy valószínűséggel az esztergomi férfitől vásárolt.

A szlovák hatóságok a magyarországi akcióval összehangoltan intézkedrek a bűnözői csoport szlovák tagjaival szemben. Négy embert fogtak el, valamint 2 kilogramm marihuánát, ecstasy tablettákat, kábítószer előállításához használt vegyi anyagokat foglaltak le, továbbá felszámoltak egy professzionálisan felszerelt marihuána-ültetvényt.