Elbukta a pert a szír terrorista és a Soros-birodalom a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen

Vágólapra másolva!
Elutasította a Fővárosi Törvényszék Ahmed H. keresetét abban a polgári perben, amelyet a Soros-terv elleni nemzeti konzultáció egyik kérdése miatt indított a szír férfi a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen. Ahmed H.-nak csaknem egymillió forintos perköltséget is fizetnie kell - írja a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

Ahmed H.-t a röszkei határátkelőhelynél 2015-ben történt tömegzavargás résztvevőjeként 2016-ban tíz évre ítélték első fokon, nem jogerősen terrorcselekmény miatt, majd 2018 őszén jogerősen öt év szabadságvesztést kapott. A napokban arról döntött a bíróság, hogy büntetésének kétharmada, 40 hónap letöltése után január 19-én feltételesen szabadlábra kerül, és kitoloncolják az országból.

A polgári perben a Soros egyik szervezete által képviselt szír férfi elsősorban azt kifogásolta, hogy a 2017-es nemzeti konzultációban Ahmed H.-ként azt írták róla, hogy a bíróság elítélte a rendőrök megdobálása miatt, holott még folyamatban volt a büntetőpere. A férfi 8 millió forint sérelemdíjat követel a Miniszterelnöki Kabinetirodától, továbbá nyilvános elégtételt. A bíróság azonban megállapította, hogy Ahmed H. valóban dobálta a rendőröket, ezt maga sem tagadta, ráadásul addigra első fokon már el is ítélték.

A döntés elsőfokú, vagyis még nem jogerős, a szír terrorista 15 napon belül fellebbezhet.