Közel ötven év házasság után akarta megölni feleségét a parasznyai férfi

Vágólapra másolva!
Baltával verte majdnem halálra feleségét egy férfi. Egy széklábbal is ütötte, mielőtt felgyújtotta a házat. 48 éve házasok.
Vágólapra másolva!

A férfi rendszeresen azzal vádolta az asszonyt és fiúkat, hogy meglopják, noha minden esetben kiderült, hogy ez nem igaz.
Novemberben újból ezen kezdtek el vitatkozni.

Ekkor a férfi közölte a feleségével, hogy ezt nem éli túl.

Pár nappal később két gázpalackot vitt parasznyai házukba annak ellenére, hogy villanytűzhelyt használtak. Két hét múlva a feleségétől elkérte a baltát azzal, hogy fát akar hasogatni. De nem erre használta, hanem fejbe vágta azzal az asszonyt. A nő megszédült, a férfi pedig tovább ütötte.

Az asszony valahogy el tudta kapni a férfinak azt a kezét, amelyben a balta volt, mire a férfi a kabátjából elővett egy csővázas széklábat, és azzal ütötte, miközben többször kijelentette, hogy „most meghalsz!"

Amikor abbahagyta a verést, a felesége kimenekült a házból. A férfi ekkor, valószínűleg egy gázpalackkal felgyújtotta a házat.

Az épület teljesen kiégett, és csak azért nem terjedt tovább, mert a tűzoltók időben kiértek.

A férfit elfogták. Mint kiderült kóros elmeállapotú, amely képtelenné tette arra, hogy tette következményeit felismerje. Egyelőre hat hónapra rendelték el a kényszergyógykezelését.