Egyetlen ütéssel gyilkolta meg az idős zsámboki asszonyt

Zsámbok gyilkosság
Vágólapra másolva!
Betört egy idős asszonyhoz, majd egy vascsővel úgy fejbe verte, hogy a 88 éves nő azonnal meghalt. Aztán átkutatta a házat, és felgyújtotta az asszony ruháit a zsámboki gyilkossággal vádolt férfi. Később egy munkatársának elmondta, hogy mit tett, mire az ahelyett, hogy szólt volna a rendőröknek, el akarta égetni a férfi ruháit, amelyeket a gyilkosság alatt viselt. 
Vágólapra másolva!

A két férfi vendégmunkásként dolgozott Zsámbokon, ott is laktak egy családi házban. 2017-ben az egyik este egyikük előleget kért a főnökétől. A pénzből a trafikban sört és bort vett, amit otthon ivott meg.

Hajnalban elindult a faluban, útközben egy vascsővel betörte az egyik ház ajtaját, de beljebb nem jutott, ugyanis az ott lakók rákiabáltak, mire a férfi megijedt és elmenekült.


Ekkor ment a 88 éves asszony házához.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az idős nőt a szomszédban lakó fia és menye gondozta, ugyanis rendszeres ápolásra szorult, még az ágyából sem tudott felkelni. Akkor éjjel azonban egyedül volt a házban.

A részeg férfi fellépett a ház kerítésére: látta, hogy az asszony szobájában ég a villany, ahogy azt is, hogy egyedül van, és az ágyában fekszik. Az ablakot benyomva jutott be a házba. Azonnal az idős asszonyhoz ment, és a vascsővel fejbe verte.

Olyan erővel ütötte meg, hogy azonnal meghalt.


A gyilkos ezután átkutatta a szobát, majd felgyújtotta az ott talált ruhákat.
Reggel visszament a házába, és elmondta a munkatársának, hogy megölte az idős asszonyt.

A fiatal férfi a gyilkos ruháit és cipőjét ezután a kályhába tette, hogy elégesse.

De mivel nem volt nála sem gyufa sem öngyújtó, ez nem sikerült.

Az asszony holttestét 7 óra körül a menye találta meg. Azonnal hívta a rendőröket, akik két órán belül el is fogták a gyilkossággal gyanúsított – akkor 24 éves - férfit. Nem sokkal később a lakótársát is letartóztatták, akit bűnpártolással gyanúsítottak.

A férfit éppen akkor vitték vissza az idős asszony házához, amikor az Origo stábja a helyszínen járt. Bilincsben, vezetőszáron vezették a lezárt utcába, hogy ott rekonstruálják a gyilkosságot.

Fotó: Csudai Sándor - Origo