A Jobbik csődközeli állapotban van, még csak nem is "ellenzékképes"

Sneider Tamás mente
Vágólapra másolva!
A Jobbik csődközeli állapotban van, de nem azért, mert nincs pénze, hanem mert nem hiteles, és nem kelti kormányképesség látszatát – mondta a Nézőpont Csoport vezetője az M1 aktuális csatornáján.
Vágólapra másolva!

Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott, az ellenzéki párt a mindennapjaiban saját felszámolásával van elfoglalva, ezért "ellenzékképesnek" sem tűnik. A kutatások azt mutatják, hogy amíg a párt 2014-ben 14 százalékot tudott szerezni az európai parlamenti választásokon, most ennél jóval kevesebb százalékra és mandátumra számíthat.

Ez pedig a csődközeli állapotot akár csőddé is változtathatja

– mondta a vezető hozzátéve, a párt fél az EP-választástól, ezért az LMP-vel próbál együttműködést létrehozni.

Mráz szerint azonban az anyagi, a hitelességi problémák, valamint a pártvezetés egy részének kilépése miatt nem garantált, hogy a következő évtizedben is lesz Jobbik.

Botrányok a párt körül

Mint ahogyan arról az Origo is beszámolt, a párt balra tolódása több alapszervezet feloszlatásához,

párttagok és képviselők egymást követő kilépéséhez vezetett,

akik függetlenként folytatják tovább a munkájukat.

Később a kilépő képviselők egymás után számoltak be a pártban zajló gyanús pénzmozgásokról, kifizetésékről, Kisberk Szabolcs, a Jobbikhoz köthető N1TV főszerkesztője is beszámolt a Simicska-érában történt pénzmozgásokról. Legutóbb az Állami Számvevőszék állapította meg, hogy a Jobbik

136,4 millió forint tiltott pártfinanszírozást fogadott el a kampány során.

Sneider Tamás Forrás: [email protected]/Beli Balazs

A párt jelenlegi elnökéről, Sneider Tamásról került elő egy videofelvétel, amelyen felesége náci karlendítéssel viccelődik az esküvőjükön, Sneider pedig egy hangfelvételen arról beszél,

A szkinhedmúltú pártelnök egyébként a kilencvenes években egy mozgássérült cigány ember brutális megverése miatt nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A pártban nem Sneider az egyetlen, akinek antiszemita megnyilvánulásai vannak, az országgyűlési képviselői mandátumáról a napokban lemondó Szávay István egy zsidó nő megverésével viccelődött a párt májusi kongresszusán.

Sneiderék a múlt héten sajtótájékoztatón jelentették be, hogy rendkívüli kongresszust hívnak össze, ahol a Jobbik megszűnésének lehetőségét is felvetik, ezzel is elterelve a figyelmet a párt körüli antiszemita botrányokról.