Börtönbe kell mennie a halálos balesetet okozó R. Richárdnak

Vágólapra másolva!
Egy év tíz hónapra ítélte a bíróság azt a férfit, aki elaludt vezetés közben, majd átsodródott a másik oldalra, ahol több motorost elgázolt. A balesetben egy győri óvónő meghalt, a motoron mögötte utazó fiatal lány pedig életveszélyes állapotban került kórházba. Ugyan életben maradt, de nyaktól lefelé teljesen lebénult. A balesetben még egy fiatal lány sérült meg, neki a tárgyaláson is térdrögzítő volt a lábán. A sofőr a baleset idején 19 éves volt.
Vágólapra másolva!

- mondta R. Richárd a Kisalföldnek közvetlenül az ítélethirdetés után. A férfi azt is hozzátette, hogy vállalja a felelősséget és a következményeket.

A férfi apja azt mondta: büszke a fiára, akit tetteinek vállalására nevelt és bízik benne, hogy talán az ő példája is azt szolgálja, hogy többé senki nem alszik el a volán mögött.

Az egyik áldozat apja azt mondta,

neki az fájt a legjobban az elsőfokú ítélet után, hogy látta, hogy csak úgy elmehetett. A férfi egyelőre most is szabadon elmehetett, de hamarosan börtönbe kell mennie.

A férfi a bíró indoklása szerint a baleset előtt érezte a fáradtságot, a mikroalvásokat. A tragédia előtt egy viszonylag hosszabb út állt mögötte, mégis újból elindult.