A kormány bizonyítékot vár a Budapest Airporttól, nem ígéretet

Vágólapra másolva!
Európához nem méltó állapotok vannak a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, a problémákat Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kormányzati álláspontként már kétszer is jelezte a reptér vezetése számára – derül ki a helyettes államtitkár leveléből, amelyet az AIRportalnak küldött. A lap megjegyzi, hogy Schneller Domonkos véleményét alátámasztja a repülőtéren megforduló akár magyar, akár külföldi utasok lesújtó véleménye ugyanúgy, ahogy a Budapest Airport hivatalos közösségi oldalán megjelent értékelések. Nem utolsósorban pedig a magyar légiközlekedési és turisztikai szakmában kialakult vélemény is hasonló a reptéren uralkodó állapotokról.
Vágólapra másolva!

A Budapest Airport a napokban jelentette be, hogy az új terminál 2024-es felépítéséig, körülbelül 70 átmeneti intézkedéssel próbál enyhíteni az elmúlt hónapokban a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér termináljain tapasztalható egyre nagyobb tumultuson és javítani az utazási élményen. Erre reagált Schneller Domonkos helyettes államtitkár az AIRportal szerkesztőségéhez eljuttatott levélben.

A levélben Schneller Domonkos többek közt azt írja: a repülőtér ígéreteit látva „az érett Kádár-korra hajazó dezsavű-érzés lesz úrrá az olvasón”. Emlékeztet, hogy a Budapest Airport mostani tulajdonosa 15 éve üzemelteti a repülőteret, ezért visszás, hogy

Furcsa érzés Athénban, Hamburgban, Düsseldorfban járni, azokon a reptereken, amelyeket ugyanez a társaság üzemeltet – írja Schneller Domonkos. Azokon a reptereken ugyanis van papírtörlő a mosdóban, míg Budapesten sokszor működő mosdó sincs.

Schneller Domonkos

Nekünk bádogváros, karám jár, folyamatos és bosszantó zsúfoltság mindenütt. Nekünk babakocsival vagy csomagokkal is csak a lépcsőzés jár a karámig vagy a karámtól a kijáratig, se lift, se mozgólépcső, ahogy bárhol Európában. Nekünk kerozingőzös várakozás a tűző napon, csapó eső és tumultus jár, meg kiabálás, az jár. Hallottunk már olyat máskor is persze, hogy nekünk minőségben kevesebb is elég...” – írja a helyettes államtitkár.

Miközben Stockholmban az utazót az érkezésnél már Svédország hírességeinek képei fogadják, Budapesten a gép jó száz méterre áll meg a termináltól.

A cégbírósági adatok szerint

a budapesti repülőtér Európa egyik legjövedelmezőbb reptere.

Ennek ellenére vannak botrányos állapotok a repülőtéren.

– Schneller Domonkos helyettes államtitkár.

A levelet teljes egészében itt olvashatják.