Továbbra is szabotálja a vizsgálatot a Párbeszéd és a Momentum

Vágólapra másolva!
Az Állami Számvevőszék azonnal visszavonja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, amennyiben megfelelő módon igazolják a gazdálkodásuk törvényes kereteit. Alapvető állampolgári érdek, hogy a pártok elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől, illetve a támogatóiktól származó pénzekkel. A két párt az elmúlt három hétben nem küldte meg az ÁSZ részére az ezt igazoló dokumentumokat.
Vágólapra másolva!

Az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése keretében 2019. január 16-án zárta le a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt ellenőrzését.

A Momentum és a Párbeszéd nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést,

ezért az ÁSZ mindkét párt esetében kezdeményezte a költségvetési támogatásuk felfüggesztését - közölte a szervezet.

Az ÁSZ a jelentések nyilvánosságra hozatalával egyidejűleg tájékoztatta a Momentum elnökét és a Párbeszéd társelnökeit, hogy milyen dokumentumokkal kell igazolniuk az ÁSZ felé azt, hogy megteremtették a vonatkozó törvényeknek megfelelő gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ennek megfelelő módon eleget tesznek, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatásuk felfüggesztésére vonatkozó intézkedését.

Az elmúlt három hétben a Momentum és a Párbeszéd nem küldte meg az ÁSZ részére azokat a kért dokumentumokat, amelyeknek minden szabályszerűen és elszámoltathatóan működő, illetve gazdálkodó pártnál folyamatosan rendelkezésre kell állniuk, gyakorlatilag csak le kell venni azokat a polcról.

A Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatásának folyósítása kizárólag azon múlik, hogy a két párt mikor tesz eleget az ÁSZ felhívásának.