Orbán Viktor vasárnap ismerteti a családvédelmi akciótervet

ORBÁN Viktor
Mélykút, 2019. január 28. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Bács-Kiskun megyei Mélykúton, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. gyáravató ünnepségén 2019. január 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet, amelynek "van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik" - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a pénteki Kormányinfón.
Vágólapra másolva!

A 2010 óta elért gazdasági teljesítmény teszi lehetővé, hogy a költségvetés a családtámogatások területén egyre nagyobb feladatot vállaljon, és egyre több adórendszerbeli kedvezményt kapjanak azok, akik dolgoznak és gyermeket is nevelnek - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A politikus közölte:

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet, amelynek "van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik".


Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy az intézkedések tovább javítják a gyermekvállalási kedvet és a demográfiai helyzetet.

Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a családvédelmi akció részleteit Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiváltják a Corvinus épületét

A kormány úgy döntött, kiváltja a Budapesti Corvinus Egyetem ppp-programos épületét - közölte Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője azt mondta, ez 24 milliárd forintba kerül. Hozzátette: a kormány összeállítást kért arról, hogy a ppp-konstrukcióban létrejött beruházások milyen kötelezettségeket hárítanak a kabinetre a mai napig. Gulyás Gergely úgy fogalmazott,

Magyar Bálint volt oktatási miniszternek ez a módszere rendkívül drága volt, és a minisztersége után egy évtizeddel is "kénytelenek vagyunk az árát megfizetni".

Ezt hitelesíti Timmermans

Személyre szabott jogalkotás eredményének nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke "úgy játssza el az európai uniós főtisztviselő szerepét", hogy a bevándorláspárti szocialista lista vezetője. Gulyás Gergely rámutatott arra is: Timmermans mintegy 44 millió forintnak megfelelő javadalmazás mellett tudja a bevándorláspárti listát népszerűsíteni. Ez eddig megengedhetetlen volt az Európai Unióban - mutatott rá.

Mindezt kettős mércének nevezte, mert, ahogy elmondta, ha valaki a magyar európai parlamenti delegáció titkárságát vezeti és a Fidesz listájának 45. helyén szerepel, fel kell függesztenie munkáját és nem kap fizetést. Timmermans ugyanakkor a "jogállamiságnak nevezett eljárásokban, amelyek valójában boszorkányüldözések", aktív szerepet vállal. Hozzátette: a bizottsági alelnök szerinte egy "házasságkötésre" érkezik Budapestre,

a "magyar posztkommunista baloldal és az antiszemiták közötti" összefogást kívánja hitelesíteni.