Gyurcsány most a prímszámok helyett a székely himnusszal foglalkozott

AVARKESZI Dezső; GY. NÉMETH Erzsébet; GYURCSÁNY Ferenc; GRÉCZY Zsolt
Budapest, 2019. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke megérkezik 15. évértékelő beszédének megtartására Budapesten, a Sofitel Hotelben 2019. február 9-én. Előtérben Avarkeszi Dezső (b), Gy. Németh Erzsébet (b2), Vágó István, a párt elnökségi tagjai (j) és Gréczy Zsolt, a DK parlamenti képviselője, frakciószóvivője (j2). MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
„Merjünk hazafiak lenni” címmel tartotta meg évértékelőnek nevezett beszédét Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, könnyen megszámolható számú híve előtt. Az elnevezést már az elején árnyalta az a tény, hogy jó szokásuk szerint a magyar himnusz helyett az Európai Unió himnuszát, Beethoven IX. szimfóniáját játszották le Gyurcsány híveinek a rendezvény kezdetén. A DK elnöke zavaros, keszekusza beszédében érvelt a bevándorlás elfogadása mellett, valamint lázadásra szította híveit, és azzal is bizonyította sajátos hazafiságát, hogy a magyarokat lekicsinylő mondatokkal illette, valamint gúnyt űzött a székely himnusz hallgatásából is. Karácsony Gergelyhez hasonlóan mosdatta a Jobbikot, és beszédéből kiderült az is, amit persze mindenki tud: a cél a hatalom megszerzése bármi áron, bárkivel, akár a náci botrányokkal lebukó Jobbikkal összefogva is.
Vágólapra másolva!

A DK elnöke most a prímszámok helyett történeteket mesélt követhetetlenül, nehéz sorsú családokról, emberekről, többek közt olyanokról is, akik épp az ő kormányzása alatt, a Gyurcsány-kormány hathatós közreműködése mellett kerültek bele a devizahitel csapdájába.

De persze Gyurcsány szerint ezért is a jobboldali kormány a felelős.

Budapest, 2019. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke megérkezik 15. évértékelő beszédének megtartására Budapesten, a Sofitel Hotelben 2019. február 9-én. Előtérben Avarkeszi Dezső (b), Gy. Németh Erzsébet (b2), Vágó István, a párt elnökségi tagjai (j) és Gréczy Zsolt, a DK parlamenti képviselője, frakciószóvivője (j2) Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Elmondta azt is a DK elnöke, hogy örül annak, ha az emberek tüntetnek, mert szerinte ez így van rendben. Sajnos 2006-ban még nem így gondolta, mikor a rendőröket teljesen ártatlan emberekre uszította, amikor szemeket lőttek ki, kardlapoltattak, és vér folyt Budapest utcáin.

Gyurcsány kifejtette azt is, hogy szerinte ők fognak győzni, hogy hol és mikor, az sajnos nem derült ki veretes beszédéből.

Elmondta lényegében az amúgy bevándorláspárti DK-elnök, hogy szerinte igazából a nemzetközileg is Európa védelmezőjének mondott miniszterelnök akarja hazánkba a menekülteket hozni.

Érdekes, még 2015-ben a menekültválság kellős közepén éppen ő beszélt arról, hogy be kell fogadni a bevándorlókat.

Gyurcsány hazafiságáról még annyit érdemes megemlíteni, hogy a beszéd közepén kijöttek belőle a „jó öreg” SZDSZ-re emlékeztető mondatok, amikor ezt mondta:

„A magyarok, akik utolsónak mennek be a forgóajtón, és elsőnek jönnek ki.”

„Persze különleges a kultúránk, a történelmünk, de mindenki más is ezt elmondhatja magáról.”

„Egy dolgot biztosan elutasítok: nem vagyunk különleges fajták mi, magyarok, nem különlegesebbek, jobbak, mint bárki más, egyszerűen hát mások vagyunk.”

Hát, erről ennyit.

De folytatta tovább zavaros beszédét azzal például, hogy gúnyolódott a székely himnusz éneklésével, és bizonygatta, hogy igazából ők a hazafiak, akik az elmúlt tizenöt évben ennek épp az ellenkezőjét bizonyították be minden egyes politikai lépésükkel.

A DK elnöke így beszélt:

„Hazafinak lenni az nem a székely himnusz éneklése kettő kisfröccs után” – mondta Gyurcsány.

Természetesen érvelt kicsit a bevándorlás mellett, és kifejtette, hogy úgy is mindegy lesz egy idő után, hogy milyen a kultúrád és a vallásod. Szidta Salvinit és Orbán Viktort, valamint elmondta, hogy szerinte alá kellett volna írni az ENSZ gyalázatos migrációs paktumát. Ennyit megint a DK-s hazafiságról.

Lázadásra szította a híveit, és elmondta, hogy márpedig szerinte ez hazafias kötelesség.

Gyurcsány örömét fejezte ki, hogy létrejött az összellenzéki összefogás, azaz, hogy folytonos náci botrányokkal lebukó jobbikosok összefogtak az ultraliberális DK-val.

Gyurcsány beszédében Karácsony Gergelyhez hasonlóan mosdatta a Jobbikot, vagyis beismerte azt, amit már mindenki tud, hogy a céljuk csak a pénz és a hatalom megszerzése, bárkivel összefogva, bármi áron.