A Zsidó Világkongresszus vezetője agggódik, hogy az ellenzéki pártok együttműködnek a Jobbikkal

élet menete ronald s. lauder
élet menete ronald s. lauder
Vágólapra másolva!
Miután Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke Magyarországra látogatott, aggodalmát fejezte ki, hogy a magyar ellenzéki pártok együttműködnek a szélsőjobboldali Jobbikkal. - olvasható a szervezet honlapján. A zsidó vezető óva intette attól a magyar pártokat, hogy "bizniszeljenek" Sneiderékkel, és beengedjék őket a magyar politika fősodrába. Újabb jelentős pofon az álnéppártosodásnak, és a képmutató balliberális pártoknak, azonban nagyon úgy fest, nem érdekli a komoly kritika az érintetteket.
Vágólapra másolva!

Lauder elmondta, hogy az elmúlt hónapokban többször hallott arról, hogy a magyar ellenzéki pártok egyes képviselői azon gondolkoznak, hogy a szélsőséges Jobbikkal szövetséget kössenek.

- adott hangot megdöbbenésének a Zsidó Világkongresszus vezetője, aki felelevenítette, hogy néhány évvel ezelőtt a Jobbik nyíltan antiszemita, rasszista és idegengyűlölő retorikát folytatott és ideológiát képviselt. Szerinte a párt vezetői és tagjai ugyan tettek előre mutató lépéseket a szélsőjobboldali múlt elhagyására az elmúlt időszakban, azonban ezek a próbálkozások nem vezettek sikerre,

a pártnak nem sikerült eltávolodnia az antiszemita gyökereitől.

A zsidó vezető hangsúlyozta, hogy

Meglátása szerint amíg a szélsőséges irányvonal uralkodik a párton belül uralkodik, addig az ellenzéknek le kell szögeznie, hogy a nincs szövetség velük a magyar parlamentben, valamint a nemzetközi porondon.

- tette hozzá Lauder.

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője Fotó: Csanádi Márton - Origo

A DK nem hallgat a Zsidó Világkongresszus elnökére

A MTI beszámolója szerint nem hatották meg Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalícióját Ronald S. Lauder intelmei. Hétfőn Rónai Sándor, a párt szóvivője tartott sajtótájékoztatót, amelynek a végén megkérdezték tőle, hogy a DK osztja-e Laudernek azt a véleményét, hogy a "Jobbik az ördög maga". A Gyurcsány-párti politikus kitérve a válaszadás alól azt felelte, hogy az Orbán Viktor utáni világnak az egymás és az alapvető jogok iránti tiszteletre kell épülnie. "Ennek az alapvetésnek kell egybekovácsolnia az ellenzéket" - tette hozzá.