Vágólapra másolva!
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy nő ellen, aki egyetlen szó nélkül, hátulról támadt az anyjára. 
Vágólapra másolva!

Az asszony sohasem volt jóban édesanyjával, már gyermekkorában is veszekedtek egymással. Miután felnőtt és családot alapított, neki is gyermeke született, több településen is lakott bérelt lakásban, de időnként az anya nyírábrányi házában húzta meg magát. Ebben az idős asszony maga is szívességi lakáshasználóként élt a másik gyermekével. A sok költözködés miatt az asszonynak több személyes holmija maradt az édesanyjánál - olvasható az Ügyészség.hu oldalon.

2018. május 25-ének délelőttjén az asszony felkereste az anyját Nyírábrányban és arra kérte, megint engedje meg azt, hogy egy ideig nála maradjon.

Az anyja ezt már nem akarta, de azt megengedte neki, hogy ott maradhasson, amíg a házban lévő holmijait össze nem szedi.

A fiatalabb asszony a teljes napot a házban töltötte. Ez alatt az idő alatt anya és lánya folyamatosan veszekedett egymással. Délután 6 körül az idős asszony az udvarról a ház egyik szobája felé tartott, amikor

a lánya egyetlen szó nélkül hátulról rátámadt.

Megragadta a haját és trágárul szidta. Az idős asszony nem hagyta magát.

Védekezett, aztán már kölcsönösen tépték egymás haját és ruháját,

miközben a sámsonkerti asszony a hajánál fogva behúzta az anyját egy másik szobába, ahol elővette a konyhakést.

Bal kezével tépte anyja haját, jobb kezével erőteljesen beleszúrt a hasába.

Az anya megragadta a lánya kezét. Sikerült kicsavarnia belőle a kést.

Az idős asszony

8 napon túl gyógyuló, áthatoló, a hasüreg megnyílásával járó életveszélyes szúrt sérülést szenvedett.

A megtámadott áldozatnak még volt annyi ereje, hogy kiszaladjon az udvarra és a szomszédoktól próbáljon segítséget kérni. Ez alatt az idő alatt a lánya a házból felhívta a rendőröket. Azt mondta,

hogy az anyja megszúrta saját magát.

Azonnal kórházba vitték az idős asszonyt, ahol egy műtéttel megmentették az életét.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő asszony ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását kérte és azt, hogy a törvényszék az elkövetés eszközéül használt kést kobozza el.