Azt hazudta, hogy beteg a gyereke, így jutott pénzhez egy kaposfői asszony

Vágólapra másolva!
A Kaposvári Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 22 éves kaposfői nőt, aki különböző valótlan indokokra hivatkozva csalt ki pénzt, illetve használati tárgyakat két idős férfitől.
Vágólapra másolva!

Az asszony álnéven mutatkozott egy nyugdíjas férfinak, akit 2017 októbere és 2018 decembere között összesen 140 ezer forinttal lopott meg.

Többször kapott pénzt gyermeke orvosi kezelésére, aki nem volt beteg.

Emellett különböző használati tárgyakat, például húsvágó kést, zseblámpát, még földrajz könyvet is kért tőle kölcsön, amiket nem állt szándékában visszaadni. Azért, hogy a meglopott nyugdíjas ne gyanakodjon,

többször is tett tartozáselismerő nyilatkozatot, amit mindig kitalált álnevén írt alá.

De nem ő volt az egyetlen áldozata a csaló, álnevet használó nőnek. Egy 83 éves férfit azzal hálózott be, hogy olcsón tud neki tűzifát szerezni, amiért 40 forintot előleget kapott. Ez hazugság volt, ahogy az is, hogy

gyermeke betegsége miatt pénzre lenne szüksége,

amivel újabb 100 ezret csalt ki az idős embertől.

A Kaposvári Járásbíróság, osztva az ügyészség álláspontját, a büntetlen előéletű, és a bűncselekmények elkövetését beismerő nővel szemben 1 év 2 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte a sértetteknek okozott kár megtérítésére - írta meg az Ügyészség.hu. Az ítélet a büntetőjogi főkérdések vonatkozásában jogerőre emelkedett.