A Jobbik elnöke saját cigány- és zsidóverő módszert dolgozott ki

Sneider Tamás
Vágólapra másolva!
Sneider Tamás, a Jobbik elnöke azzal tett szert tekintélyre az újnácik körében, hogy egy speciális zsidó- és cigányverő módszert fejlesztett ki - írja a Ripost. Az úgynevezett motoros verési módszert. Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy két bőrfejű motoron ülve hirtelen odahajtott egy cigánynak vagy zsidónak vélt járókelőhöz, akit a hátul ülő  baseballütővel leütött, nemegyszer súlyos koponyasérüléseket okozva, aztán gyorsan elhajtottak a helyszínről. A Ripost további részleteket is ígért Sneider Tamás múltjából.
Vágólapra másolva!

A Ripost szerint a Sneider vezette újnáci bandákról több ezer oldal bűnügyi irat keletkezett: tanúvallomások, nyomozati anyagok, rendőrségi és ügyészségi jelentések. A történteket kötetbe rendezték, amely ma is megtalálható a Rendőrtiszti Főiskola és a Kriminológiai Intézet zárt könyvtárában.

Félelemben tartották Egert és környékét

Sneider és az általa vezetett bandák bűnügyi dossziéja széles körű és agresszív neonáci tevékenységet dokumentál - emelte ki a Ripost. A Jobbik elnöke éveken keresztül vezéregyénisége volt ezeknek az észak-magyarországi csapatoknak. A lap hozzátette, a rendelkezésre álló bűnügyi iratok szerint a bőrfejűbandák, élükön Sneiderrel és a Mengele, Kishitler Führer, Fritz, Brenyó, Balta, Maffi névre hallgató szkinhedekkel (a nyomozati iratok hosszú és pontos taglistát rögzítenek)

rendszeresen vertek külföldi származású egyetemistákat, színes bőrűeket, békés, idős cigányzenészeket, nőket és zsidó származású embereket.

Forrás: Ripost

"A Roy nagyon kemény volt! Nem az a típusú főnök, aki csak háttérből pofázik, hogy előre, hanem mindig ott volt az élen. És igen, ha kellett, ütött! Verte a cigányokat, meg akiről azt hitte, zsidó" - nyilatkozta róla a rendőrségi vallomásban egyik alvezére.

Lépésről lépésre vette át a hatalmat Roy

A Ripost szerint a bűnügyi iratok, a tanúvallomások azt is rögzítik, hogy Sneider Tamás, akit ROY-nak kellett szólítani, lépésről lépésre szerezte meg a rohamosztagok irányítását. Ugyanis a szkinhedek eleinte nehezen fogadták be, mert nem a bandák központjának számító egri Csebokszári-telepről származott, hanem egy módosabb városrészből.

A Jobbik elnöke azzal tett szert tekintélyre, hogy „kifejlesztett” egy motoros verési módszert.

Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy két bőrfejű motoron ülve hirtelen odahajtott egy cigánynak vagy zsidónak vélt járókelőhöz, akit a hátul ülő baseballütővel leütött, nemegyszer súlyos koponyasérüléseket okozva, aztán gyorsan elhajtottak a helyszínről. Egymás között a bandatagok ROY-VILLÁMHÁBORÚNAK (ROY-BLITZKRIEG) hívták a módszert. Sneiderék vadászatnak nevezték amikor elindultak zsidókat és cigányokat verni - tette hozzá a portál.

A rendőrség többször is jelzett Sneiderék akcióival kapcsolatban

A Jobbik elnökének vezetésével tevékenykedő szkinhedbanda hamar a rendőrség látótávolságába került. A Ripost felidézte, hogy volt, amikor Heves megye korabeli rendőrfőkapitánya Lantos Bálint és az egri rendőrkapitány Farkas Sándor

több alkalommal is írásban hívta fel a figyelmet a Sneiderék köznyugalmat megzavaró, agresszív tevékenységére.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke fiatalon: egy egri szkinhedbandát vezetett Forrás: Origo

A Jobbik elnöke nyilas újságot olvasott

Sneider a szkinhedbandák vezéreként széles körű szervező tevékenységet fejtett ki Észak-Magyarországon, alegységeket szervezett a rohamosztagokból Salgótarjánban, Tiszaújvárosban és Miskolcon is - írta továbbá a Ripost, hozzátéve, hogy egyik társa a rendőrségi vallomásában elmondta,

a Jobbik-elnök rendszeresen hozott magával a KITARTÁS nevű nyilas újság legfrissebb számaiból.

A portál további részleteket ígért Sneider Tamás múltjából.