Gyilkosság az Alkotmány utcában: évek óta hangosan veszekedett a pár

Alkotmány utca 19-es szám alatt található önkormányzati ingatlan, ahol 2019 február 13-án gyilkosság történt
Vágólapra másolva!
Az Alkotmány utcai ház lakói és a szomszédos üzletek dolgozói közül többen is azt mondták az Origo riporterének, többször hallották, hogy kiabál egymással a férfi és az a középkorú nő, akinek a holttestét szerdán délután találták meg a lakásban. 
Vágólapra másolva!

Szerda este a mentők hívták a rendőrséget azzal, hogy egy halott középkorú nőt találtak egy Alkotmány utcai társasházban.

Azonnal látszott, hogy agyonverték az 52 éves asszonyt.

Hamar elfogták a feltételezett gyilkost, az 56 éves, kaposvári A. Istvánt, a nő élettársát.

Veszekedtek egymással

Péntek reggel, amikor ott jártunk, még rajta volt a rendőrségi pecsét a tetthelyhez vezető önkormányzati üzlethelyiség ajtaján. Itt lakott a pár. Szinte mindegyik szomszéd hallott arról, mi történt. Többen a gyilkossággal gyanúsított férfit és az áldozatot is személyesen ismerték. Egyikük azt mondja, évek óta voltak köztük viták.

Az önkormányzati ingatlan, ahol 2019. február 13-án gyilkosság történt Fotó: Szabó Gábor - Origo

- mondja a férfi.

Egy másik, közelben lakó férfi úgy tudja, illegális lakásfoglalók voltak abban az üzlethelyiségben, ahol a gyilkosság történt, majd hozzáteszi,

ő is többször volt fültanúja a veszekedésüknek.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azt, hogy megromlott köztük a viszony, a közeli görög étteremben dolgozó férfi is megerősíti. Bár ő nem ismerte őket személyesen, de azt tudja,

hogy agresszíven, hangosan beszéltek egymással, és az ő vendégeit is durván elküldték a házuk elől, ha kimentek az utcára dohányozni.

A közeli halas bolt eladója ismerte a férfit. Azt mondja, többször járt hozzá vásárolni.

- teszi hozzá.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Bezárta a nőt a lakásba?

A boltos látta, hogy a férfi naponta többször is hazajött és elment otthonról. Ekkor mindig bezárta az ajtót. Arról viszont nem tudott, hogy egy nő is lakott vele, mert, mint mondja, őt sohasem látta.

- mondja.

Azt, hogy valóban bezárta-e a nőt a férfi, és hogy pontosan mi történt a gyilkosság napján, még vizsgálják a nyomozók. A. Istvánt tegnap

halált okozó testi sértés gyanújával

kihallgatták, őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását.