Soros embere fontos jogokat venne el Magyarországtól

Vágólapra másolva!
A globalista, baloldali uniós törekvések munkavállalókra vonatkozó kérdései is terítékre kerülnek azon a pénteki munkavacsorán, amelyen Soros György leghűbb európai szövetségese, Frans Timmermans európai baloldali csúcsjelölt egyeztetne a magyar szakszervezetekkel Budapesten - tudta meg a Magyar Nemzet. Ide tartoznak azok a bérezési, munkajogi kérdések, amelyeknél a tagállami önrendelkezést szűkítené Brüsszel.
Vágólapra másolva!

Az európai baloldal munkavállalókat érintő, globalista törekvései is terítékre kerülnek azon a ma esti, informális munkavacsorán, amelyre Frans Timmermans, az európai baloldal csúcsjelöltje hívta a szakszervezeteket, Budapesten.

Ide tartozik többek közt az egységes uniós minimálbérek kialakításának kérdése, a közös nyugdíjrendszerrel kapcsolatos törekvések,

de egyéb munkajogi, munkaerőpiaci kérdések is, amelyek az egységes Európa és a csökkenő tagállami jogkörök irányába terelné a közösséget.

A szakszervezetek többsége ugyanakkor a Magyar Nemzet szerint nem kíván ilyen célú egyeztetésen részt venni, a Liga Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma távol marad az egyeztetéstől, amelyen így csak Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke és Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés vezetője lesz jelen a konföderációk közül.

Soros György legfőbb szövetségese Budapesten tárgyal Forrás: Origo

Valóban lesz találkozó

Mint arról korábban beszámoltunk, Budapestre érkezését követően elsőként a magyarországi szakszervezetekkel kezdeményezett találkozón vesz részt Frans Timmermans, az európai baloldal csúcsjelöltje, az Európai Bizottság első alelnöke. A pénteki találkozó apropója a túlóra-szabályozás. Az esemény az MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) közreműködésével szerveződik.

A Magyar Nemzet megkereste Kordás Lászlót, a MASZSZ elnökét, aki megerősítette a találkozó tényét, ám annak céljáról nem közölt részleteket. Kordás emellett elmondta: nem érkezett egyelőre válasz az Európai Bizottságtól a MASZSZ által február elején elküldött, a túlóratörvény megemelt munkaidőkeretet kifogásoló panaszára.

Brüsszel egyelőre elemzi a munka törvénykönyve vonatkozó módosítását.

Timmermans január 30-i felszólalásában kiemelte, a tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítást a bizottság vizsgálja, a magyar kormány számára már megküldte a kérdéseket, a válaszok fényében döntenek a további lépésekről.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Magyarországra jön kampányolni Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A baloldal elterelné a figyelmet a migrációról

Egyre valószínűbb, hogy az európai baloldal a migráció kérdéséről kívánja elterelni a figyelmet úgy, hogy a munkavállalók félelmeit, a dolgozókat foglalkoztató kérdéseket tematizál, ezek közé tartozik a rabszolgatörvényként elhíresült túlmunka-szabályozás is – fogalmazott Szalai Piroska. A munkaerőpiaci szakértő felidézte,

a baloldalhoz köthető nemzetközi szakértőhálózat már az áprilisi magyar parlamenti választásokat követően felmérte a társadalomban uralkodó félelmeket.

Ezek közül kiemelték a munkaerőpiaci aggodalmakat, majd ezeket kilenc pontban foglalták össze. Közéjük tartozik a túlóra, a bérek helyzete vagy a nyugdíjak kérdésköre. A MASZSZ-hoz közeli Policy Agenda által készített, munkavállalókra vonatkozó felmérések birtokában pedig a baloldalhoz köthető szakszervezetek eltúlozták a túlóra-szabályozással kapcsolatos kommunikációjukat, kihasználva ezzel egy dolgozói félelmet a sok közül.

Nem mellékesen a hazai felméréseket a német szociáldemokratákhoz köthető Friedrich Ebert Stiftung intézet végezte a szakszervezetekkel együttműködésben, amely

újabb jele annak, hogy az európai baloldal áll a hangulatkeltések hátterében szerte Európában.

Összességében tehát a dolgozók, a társadalom félelmeiről nemcsak Magyarországon, de szinte egész Európában pontos képe van a baloldalnak, ezek közül pedig kiemelkedő a túlóráztatás, a digitalizáció, illetve a nyugdíj.

A bizottság a bevándorláspárti biztost mentegette

Mint arról korábban beszámoltunk, iránymutatást adott ki az Európai Bizottság arra vonatkozóan, hogy a biztosok részt vehetnek-e az EP-kampányban. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Jean-Claude Junckernek, a bizottság elnökének írt levelében azt írta, hogy Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét, az Európai Szocialisták választási csúcsjelöltjét ki kell vonni a bizottság munkájából arra az időre, amíg aktívan részt vesz az európai választási kampányban. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pedig azt mondta, hogy

Timmermans eddig is aktívan közreműködött a bevándorláspárti javaslatok előkészítésében,

így nyilvánvaló, hogy Timmermansszal akarják végrehajtani a Soros-tervet. A bizottság most Timmermanst mentegeti.

Timmermans gyakorlatilag végrehajtaná a Soros-tervet Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Mint ismeretes, a májusi európai parlamenti választást követően Jean-Claude Juncker távozik az Európai Bizottság elnöki székéből. Azonban első számú helyettese, Frans Timmermans bejelentkezett a helyére. Timmermans egy, a hazájában rendkívül meggyengült párt, a holland Munkapárt képviseletében van jelen az európai politikában, mégis ő lesz a szocialisták csúcsjelöltje. Timmermansról érdemes megjegyezni, hogy

ő volt 2012-2014 között Hollandia külügyminisztere, akinek a kinevezettje volt a korábbi budapesti holland nagykövet, aki 2017-ben botrányos kijelentésével hívta fel magára a közvélemény figyelmét.

Gajus Scheltema a 168 Órának adott képviselet-vezetői búcsúinterjújában egyebek mellett azt mondta, a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”. Ettől külügyminisztere, Bert Koenders kénytelen volt elhatárolódni.

Soros György legfőbb szövetségese Timmermans

Timmermanshoz tartoznak a jogállamisággal és demokráciával kapcsolatos ügyek, így hozzá kerültek a hazánkkal és Lengyelországgal kapcsolatos bírálatok is. Timmermans egy ismert magyar illetékest azzal üdvözölt a megismerkedésükkor, hogy van már egy magyar barátja – mégpedig Soros György.

Ahogy arról már korábban az Origo is beszámolt, Timmermans volt az egyik olyan EU-s vezető, akivel a legtöbbször találkozott a spekuláns az elmúlt években, és

számos alkalommal kifejtette, hogy nagyra tartja, és többször meg is védte az amerikai spekulánst.

„Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá” – mondta el korábban Sorosról.

Timmermans folyamatosan együttműködik Sorossal és Sargentinivel Forrás: MTI/Patrick Seeger, Philippe Buissin

A Die Zeit német hetilapnak adott 2017-es interjúban pedig Timmermans egyetértett a kérdező riporterrel: ő is antiszemita felhangúnak értette, és „felháborította”, amikor Orbán Viktor kormányfő „amerikai pénzügyi spekulánsként” utalt Sorosra. Timmermansról Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta a véleményét, amikor kifejtette:

Timmermans, a bevándorláspártiak fő erejének választási csúcsjelöltje köztudomásúlag Soros György embere.

A kormányfő szerint Soros most már nyíltan el akarja foglalni az európai intézményeket.