Fox News: A magyar családvédelmi akcióterv az Egyesült Államoknak is példa

Vágólapra másolva!
Fontos dolgokat tanulhat az Egyesült Államok Magyarországtól, ezt mondta a Fox News műsorvezetője az után, hogy interjút készített Szijjártó Péter külügyminiszterrel a magyar családtámogatási programról. Sőt, igazán kitűnő elgondolásoknak nevezte a program elemeit, melyeket követni kellene.
Vágólapra másolva!

A Fox News a legnézettebb amerikai hírtelevízió, ennek sztárműsorvezetője, Tucker Carlson hívta meg Szijjártó Pétert esti műsorába. A magyar külügyminiszter ismertette a kormány családvédelmi terveit.

Carlson a felvezetésben beszélt arról, hogy Magyarország egy posztkommunista ország, ahol jelenleg sajnos alacsony a születésszám, azonban

- írja a Pesti Srácok.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy a magyar kormány tudatában van annak a sajnálatos jelenségnek, mely egész Európát jellemzi, és megértette, hogy a jövőt csak úgy nyerheti meg, ha változtat ezen a trenden, és ösztönzi a gyermekvállalást. Újabb gyermekek születése nem lehet gazdasági kérdés a jövőben. Carlson szerint

ez az igazi konzervatív álláspont, ezzel szemben náluk, Nyugaton az a hozzáállás uralkodott el, mely szerint a kihaló embereket bevándorlókkal kell pótolni.

Szijjártó Péter szerint ez egy régi vita Európában, amelyre Magyarország más választ ad, mint a nyugat-európai kormányok, hiszen mi nem hisszük azt, hogy a migráció a helyes megoldás a demográfiai problémák orvoslására. Szükség van családpolitikára, az oktatás modernizálására, hogy több gyermek szülessen, és olyan normákat kell kialakítanunk, hogy a családok, fiatal párok bátran tudjanak gyermeket vállalni.

Szijjártó Péter beszélt a csok intézményéről és részleteiről, hangsúlyozta azt is, hogy mekkora segítség a családoknak a kedvezmény, illetve, ha három gyermeket vállal, óriási kedvezményeket kapnak a személyi jövedelemadó fizetést illetően.

Tucker Carlson az interjú végén megjegyezte, hogy ritkán gondolja úgy, hogy fontos dolgokat tanulhatnak egy másik országtól, azonban ebben az esetben ez az igazság. Azt is mondta, hogy sokan őrült ötletnek tartják a magyar terveket, azonban

ezek igazán kitűnő elgondolások, melyeket követni kellene.