Méltatta Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit a cseh miniszterelnök

Vágólapra másolva!
A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány múlt vasárnap bejelentett családpolitikai intézkedéseit a cseh miniszterelnök, Andrej Babis, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnapi évértékelőjén jelentette be, hogy hétpontos családvédelmi akciótervet indít a kormány.

Többek között bevezetik a fiatal házasok gyerekvállalási támogatását, a legalább négygyermekes nők szja-mentességét, a nagyszülői gyedet, és bővítik az otthonteremtési programot.

- mondta a cseh miniszterelnök, aki azt is hozzátette, hogy a cseh kormány is bővíteni akarja a szociális támogatásokat, erősíteni a családpolitikát és emelni a nyugdíjakat.

A külpolitikával foglalkozó részben Babis értékelte a visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) együttműködését, és sikernek minősítette az egyeztetett migrációs politikát, amelynek köszönhetően

sikerült levenni az Európai Unió napirendjéről a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását.

A tisztújító kongresszus délután újabb két évre megválasztja a kormányzó mozgalom elnökét és a vezetőség tagjait. Mivel az egyetlen elnökjelölt Andrej Babis, újraválasztása biztosnak tekinthető.