Számos intézkedés történt az ápolók helyzetének javításáért

KÁSLER Miklós
Budapest, 2019. február 18. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart a magyar ápolók napja alkalmából a minisztériumban 2019. február 18-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tartott Budapesten Kásler Miklós, Emmi-miniszter. Kásler Miklós az ápolók napja alkalmából beszélt az ápolók helyzetéről Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tartott. A miniszter azért hívta össze az eseményt, mert a magyar ápolók napját február 19-én tartják.

Kásler Miklós azt mondta, hogy

az egészségügyi ellátórendszer legfontosabb szereplői az ápolók,

és az elmúlt időszakban számos intézkedést tett a kormány helyzetük javításáért.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart a magyar ápolók napja alkalmából a minisztériumban 2019. február 18-án Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Itt a miniszter

  • a béremelést,
  • a lakhatási körülményeik javítását célzó lépéseket és
  • az általuk igénybe vehető ösztöndíjat

említette.

A miniszter szerint az ápolói létszám elegendő a magyar betegek ellátásához,

a szakembergárda megtartásához szükséges lépések az utolsó pillanatban, de határozottan megtörténtek.

Az eddigi és jövőbeni intézkedésekről beszámolva a tárcavezető elmondta, hogy az egészségügyi szakdolgozók, a védőnők és a nem egészségügyi felsőfokú végzettségű dolgozók béremelése folytatódik.

– mondta Kásler Miklós.

Hangsúlyozta azt is, így 2016-2022 között a szakdolgozók alapbére 163 százalékkal nő, 2019-2022 között 72 százalékos lesz a béremelés mértéke.