Két ember haláláért felelős egy skót férfi, mégis megúszhatja

Vágólapra másolva!
Bedrogozott és megerőszakolt egy nőt egy férfi Skóciában. Legalábbis többen így gondolják, bizonyítani azonban ezt, eddig nem sikerült. Többen azonban állítják, a férfi azzal dicsekedett, hogy büntetlenül megúszott egy gyilkosságot. Merthogy a nő nem sokkal később meghalt. Valószínűleg öngyilkos lett a történtek miatt, de a helyiek azt sem zárják ki, hogy a visszament és megölte. És azt is mondják, a férfi egy másik embert is megölhetett.
Vágólapra másolva!

A 27 éves Észak-Skóciai nő január elsején halt meg. A családja biztos benne, hogy ehhez köze van annak, hogy pár nappal korábban megerőszakolták.

Ráadásul

a helyiek szinte biztosra veszik, hogy a férfi, aki a nőt megerőszakolta, egy másik ember halálért is felelős.

Stefan Sutherland 2013. szeptember 6-án éjjel tünt el a skóciai Lybsterből.

Stefan családja azt állítják, tudják, ki ölte meg őt. Ugyanaz, aki a fiatal lányt is megerőszakolhatta.

Az apa, Sandy Sutherland, ezt mondta:

A helyiek is tudnak a férfi bűntetteiről:

"Többször is hallottuk, hogy dicsekedett azzal, hogy megúszta Stefan megölését" - mondja egyikük.

2013-ban megtalálták Stefan erősen lebomlott holttestét. A kezén lévő ízületeket letépték, és több fogát kiverték. Ráadásul további sérüléseket is találtak rajta, a lába és koponyája is törött volt. A rendőrök azonban további bizonyítékok hiányában azt állították, hogy valószínűleg leesett, vagy szándékosan leugrott a szikláról, ez okozta a sérüléseit.

Stefan orvosa azt mondta a családnak, hogy nem tud róla, hogy a férfi valaha is depressziós volt, vagy öngyilkos akart volna lenni. Nincsenek szemtanúk sem, akik látták volna Stevent a sziklák közelében.

A család ismételt kérésére végül a rendőrök átvizsgáltak egy lakást, ahol Stephan röviddel a halála előtt járt. Azóta új lakók élnek benne. A nappali falán és a villanykapcsolón viszont vérfoltokat találtak, benne Stefan DNS-ével.

Helyi hírek szerint Stefan holttestét három napig egy karavánba rejtették. A rendőrök ezért a karaván környékét is átvizsgálták.

Sandra, a férfi anyja ezt mondta:

"Rengetek bizonyítékot felsoroltunk a rendőröknek, hogy Stefan nem volt öngyilkos, és nem a sziklákon keresztül járt haza. Az orvosi vizsgálat és a falon lévő vérnyomok is verésre utalnak. Azt állítani, hogy nincs elég gyanús jel, számunkra nézve sértés."

A rendőrök továbbrais kitartottak amellett, hogy igen alapos nyomozást végeztek Stefan halála ügyében, és valóban nem találtak semmi gyanús jelet. Arról semmit nem mondtak, hogy újabb bizonyítékok keresése érdekében folytatják-e a nyomozást.

A család azonban végül mégis kiharcolta, hogy vizsgálják felül az esetet. 2019-ben kezdte el újra nyomozni egy képzett szakemberekből álló detektívcsapat Occumsterben és Skócia egyéb észak-keleti részein.