A balliberális médiánál nem hír, hogy Jakab Péter bűnözőknek nevezte a zsidókat

Vágólapra másolva!
Hiába került elő ismét egy olyan felvétel, amelyen egy jobbikos politikus, Jakab Péter antiszemita megnyilvánulásokat tett, az ellenzékpárti média ingerküszöbét ezúttal sem érte el a dolog. Egyedül az Index foglalkozott Jakab Péter zsidózásával, igaz, egynapos csúszással, és meglehetősen manipulatív módon.
Vágólapra másolva!

„Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van... nehogy már! Egy bűnözőnek joga van... majd ha megbűnhődik, akkor megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy neki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be sem mer térni, mert olyan az árszínvonal” – ezek azok a jobbikos Jakab Pétertől származó gondolatok, amelyek nem számítanak hírnek a balliberális médiának. Ismert, a Hír TV mutatta be tegnap azt a felvételt, amelyen a jobbikos képviselő Pörzse Sándor zsidózó viccén nevet egy 2010-es miskolci lakossági fórumon. A hírcsatorna előrebocsátotta, hogy birtokában van egy másik, be nem mutatott felvétel, amelyen már Jakab maga is tett antiszemita kijelentéseket, egész pontosan – a fent idézett – a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről értekezett. A durva zsidózás ismét nem érte el a propagandamédia ingerküszöbét, és teljes hallgatásba burkolózott.

Az Index felébredt, de csúsztat és manipulál

Az Indexen egynapos csúszással, kedd reggel fél tíz körül megjelent egy tárgyi tévedésekkel tarkított, meglehetősen rövid anyag a durva antiszemita botránytól. A portál munkatársa szerint az Origo mutatta be azt a felvételt, amelyen Jakab durván zsidózott. Ez nem helytálló: a Hír TV tette közzé az anyagot. Ebből tökéletesen látszik, mennyire mozgatta meg a balliberális média fellegvárát az eset. Az is árulkodó, hogy az írásban többet foglalkoztak a jobbikos politikus reakciójával, mint magával a felvétellel.

A többiek nem számoltak be a durva jobbikos zsidózásról

A 24-hvg-444-tengely többi tagja még ennyire sem találta fontosnak a témát, mint az Index: konkrétan nem számoltak be róla. Ezek az utolsó Jakab Péterrel foglalkozó híreik:

24

Forrás: Origo

HVG

Forrás: Origo

444

Forrás: Origo

Sneider Tamás feleségének karlendítésekor is hasonlóan viselkedett az ellenzékpárti média, akkor egy teljes napig a hallgatást választották, hogy aztán gőzerővel elkezdhessék a Jobbik elnökét mosdatni.