Durva balesethullámot indított a figyelmetlenségével

Vágólapra másolva!
A létavértesi férfi teherautóval ment jóval gyorsabban a 48-as főúton Vámospércsnél, amikor karambolozott. Figyelmetlen is volt, nekiütközött egy másik teherautónak, amely nekicsapódott egy kocsinak, és egy negyedik autó is összetört. Többen is megsérültek, egy ember súlyosan.
Vágólapra másolva!

A férfi 90-nel ment, a megengedett hetven helyett,

ráadásul nem tartott megfelelő követési távolságot sem, így későn vette észre, hogy egy teherautós lassít előtte,

ezért hirtelen fékezett, de a karambolt már nem tudta elkerülni, és legalább 80-nal hátulról nekiütközött az előtte haladónak.

Az óriási ütközéstől a vétlen teherautós keresztbe fordult és a bal oldali első részével neki ütközött az előtte álló és szabályosan balra kanyarodni akaró kocsinak, mielőtt árokba csapódott, ahol egy vezetéket tartó oszlopnak ütközött, ami kettétört.

Közben az egész karambolt okozó sofőr átsodródott a szemből érkezők sávjába, ahol karambolozott egy szabályosan érkező autóssal.

A balesetben többen is megsérültek, a legsúlyosabban a szabályosan haladó teherautó sofőrje, őt többek között agyrázkódással vitték kórházba.

A balesetet a vádirat szerint nem csak az okozta, hogy a karambolokért felelős sofőr gyorsan ment, hanem az is, hogy figyelmetlen volt, ezért akár a jogosítványát is elvehetik, és minden bizonnyal pénzbüntetést is kap majd.