Megölte volt barátnőjének élettársát egy pécsi férfi

Vágólapra másolva!
Egy pécsi férfi baltával verte halálra a volt barátnőjének élettársát. A gyilkosságot végig nézte a nő , aki később azt hazudta a rendőrségnek, hogy nem tudja ki gyilkolta meg az élettársát. Ezek után a nő és a férfi együtt bujkált Pécsen.
Vágólapra másolva!

A pécsi férfi és a nő régóta ismerték egymást.

A nő élettársi kapcsolatot akart kialakítani az ismerősével, de közben egy másik férfival volt kapcsolatban.

2016 szeptemberében a férfi és a nő elmentek a nő élettársához, hogy onnan elvigyék a dolgait. A férfi a lakás előtt várt a nőre, amikor az élettárs észrevette és egy bicskával a kezében el akarta zavarni. Verekedni kezdtek egymással, a élettárs többször megvágta a férfi nyakát, kulcscsontját és kezét.

A dulakodás a lakásban is folytatódott, ahol a férfi a nő korábbi élettársát többször megütötte, majd egy baltával négyszer fejbe vágta.

A megvert férfi később a kórházban meghalt.

A gyilkosság után a nő hívta a rendőrséget, de azt hazudta, hogy nem tudja ki ölte meg a volt élettársát. A bejelentés után a gyilkos férfi elbújt, majd a helyszínelés után visszament a lakásba ahol megmosakodott és tiszta ruhát vett fel.

A férfi és a nő ezek után 2017. januárjáig együtt bujkáltak Pécsen.

A bíróság a férfit gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre, a nőt bűnpártolás miatt három év börtönre ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése miatt fellebbeztek, így az nem jogerős.