Készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad

Porte de la Chapelle, Párizs, migránsok, 2016
PARIS, FRANCE - OCTOBER 1: Leaders of NPA (New Anticapitalist Party) and CISPM (international coalition of migrants and paperless) talking at the begining of the protest in solidarity with Calais'refugees in Porte de La Chapelle, Paris, France on October 1, 2016. (Photo by Anita Pouchard Serra/Anadolu Agency/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években többször tapasztaltuk és láttuk, hogy a bizottság a legnyilvánvalóbb dolgokat is félrevezetésnek és hazugságnak tekintette, miközben maga áll a kezdeményezések mögött, amelyeket tagad - mondta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán arra reagált, hogy Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb, az illegális migrációval kapcsolatos tájékoztató kampányának megállapításait kedden.

Hozzátette:

a bevándorlást támogató hétpontos brüsszeli munkaterv minden egyes pontjának létezését be tudják bizonyítani.

A migránsok betelepítését támogató brüsszeli terv minden pontjára van bizonyíték Forrás: Getty Images/Anadolu Agency

Kovács Zoltán példaként említette, hogy miközben a bizottság tagadja, hogy migránsvízumot vezetnének be, már szavaztak az úgynevezett humanitárius vízumról, és támogatják a létrehozását. A humanitárius vízummal "intézményesítenék

a migránsok eljutását a világ távolabbi pontjairól is" az európai tagállamok követségein keresztül Európába.

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője kedden arról beszélt, hogy a magyar kormány hétfőn bejelentett kampánya "minden képzeleten túltesz", illetve sokkolónak nevezte, hogy "egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet" ekkora teret nyert. Azt mondta: "Nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékben kívánják elfogadni a jogszerű migrációt."

Az új kormányzati tájékoztató kampány plakátjain Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást."