Németh Szilárd: A baloldal a bevándorlás mellett foglalt állást

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki összefogásról, annak a bajairól, valamint a Parlament tavaszi ülésszakáról, a családtámogatási javaslatokról.
Vágólapra másolva!

Frans Timmermans, az Európai Bizottság jelenlegi alelnöke, a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa, az Európai Szocialisták csúcsjelöltje az ellenzéki MSZP kongresszusának vendége volt, ahol a beszédében azt hangoztatta, hogy demokratikus pártok nem működhetnek együtt semmilyen szélsőjobboldali, szélsőséges párttal. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd azt mondta, nem erről beszélt a holland politikus, sokkal inkább az európai baloldalt dicsérte.

Mint csúcsjelölt – a kormánypárti politikus szerint – a májusi választás után Timmermans pályázik az Európai Bizottság vezetésére, annak a baloldalnak a képviseletében, amelyik egyértelműen a bevándorlás mellett foglal állást.

A kongresszuson az MSZP elfogadta az EP listáját, amelyet a pártelnök vezet, aki ennek ellenre már kijelenttette, hogy nem fog Brüsszelbe menni. Németh Szilárd szerint csak azért állt oda a szocialista pártelnök, hogy szükség esetén átadhassa a helyét a Soros listán a legerősebb jelöltnek, ami pedig csak a Jobbik lehet. Hiszen Tóth Bertalan volt a Jobbikkal való együttműködés élharcosa, így ő a saját döntése alapján bárkit behozhat a maga helyére a Jobbikból.

Frans Timmermans, mint csúcsjelölt pedig pont azt hagyta jóvá a Fidesz alelnöke szerint, ahogy ezt egy ellenzéki politikus mondta, akár az ördöggel is cimborálnak azért, hogy Orbán Viktort megbuktassák, hogy az a bevándorlást támogató politika mehessen tovább Brüsszelben, ami eddig zajlott.

Németh Szilárd szerint az ördög megérkezett, hiszen a náci szemléletűekkel összeállni, a pénzt átvenni a finanszírozótól, ez egyértelmű üzenetet jelent mindenki számára.

Ugyanakkor több szocialista politikus is kijelentette, nem kívánnak semmilyen szempontból sem együttműködni a Jobbikkal, mert szélsőséges, szélsőjobboldali pártnak tartják.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.