Jakab Péter: A cigányság a rendszerváltás óta zsarolja a magyarságot

JAKAB Péter
Budapest, 2018. december 12. Jakab Péter, a Jobbik képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
„A cigányság az elmúlt húsz évben a rasszizmus varázsszavával zsarolta a többségi társadalmat” – ezzel az indulatos, ízig-vérig rasszista sztereotípiákra épített beszéddel indította Borsod megyei karrierjét 2010-ben Jakab Péter, aki a miskolci közgyűlésben cigánybizniszről, követelőző és a pénzüket tankönyv helyett alkoholra elherdáló roma szülőkről, diákokról értekezett. Itt az újabb botrányos megnyilvánulás a Jobbik frissen kinevezett frakcióvezető-helyettesétől.
Vágólapra másolva!

Jakab Péterről az elmúlt napokban újabb és újabb botrányos videók láttak napvilágot. Itt az újabb bizonyíték a Jobbik frissen megválasztott frakcióvezető-helyettesének rasszista énjéről.

Cigányozós felszólalással indította karrierjét

Miután a jobbikos politikus 2010 októberében a Jobbik kompenzációs listájáról bejutott a miskolci döntéshozásba, egy indulatos, ízig-vérig rasszista sztereotípiákra épített beszéddel indította Borsod megyei karrierjét. A közel tízperces felszólalásában javarészt a környékbeli romákat becsmérelte.

Hozzátette, hogy a helyi cigányok

a felesleges energiáikat nem a munka világán keresztül vezetik le, így marad számukra a bűnözés és a közrend folyamatos zavarása.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a cigányság húsz éven keresztül rasszizmussal zsarolta a többségi társadalmat Forrás: Jobbik

A roma fiatalok felzárkóztatását célként meghatározó, miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola tevékenységét „cigánybiznisznek” jellemezte, mivel állítása szerint nem a rendelt célra költötték a pénzt, hanem „ellopták” azt. Majd a romákra rákanyarodva elmondta, hogy igazából van pénzük, csak azt inkább alkoholra verik el.

„Szintén el szokták mondani, hogy a cigány szülőknek nincsen pénze tankönyvre és füzetre. Megjegyzem, a diákok naponta több füzet árát füstölték el cigaretta formájában, estére még alkoholra is jutott nekik, ők mondták, talán füzetre is jutna. De nem kell, mert az iskolából ingyen haza lehet vinni a tankönyvet. Nem viszik haza, mondván, hogy túl nehéz, nem cipelik. Ingyen haza is lehet vinni a füzetet, hogy egy hét után szemétkupacokként jelenjen meg az iskola környékén.”

– gyalázkodott Jakab.

Nem sokkal később hozzátette, hogy a roma diákok teljesítmény nélkül követelőznek az iskolákban, félelemben tartva tanáraikat.

„Ha önök azt gondolják. hogy a pénz majd motiválni fogja a gyereket arra, hogy tanuljon, akkor megint csak tévednek. A pénz ugyanis nem arra motiválja a roma tanulókat, hogy jobban teljesítsenek, hogy megszerezzék azt a hármast. Arra fogják motiválni, hogy hangosabban követeljék a tanártól, hogy tessék nekem megadni azt a hármast. A tanár pedig megadja, mert fél. Ilyen gyerekeknek nem szabadna ösztöndíjat adni.”

– hangsúlyozta Jakab, aki ehhez hozzáfűzte, hogy a cigányság a rendszerváltás óta módszeresen zsarolja a magyarságot.

A cigányság az elmúlt húsz évben a rasszizmus varázsszavával zsarolta a többségi társadalmat. ...a miskolciaknak elegük van, és bele is fáradtak a több évtizedes zsarolásba

– hangzottak a jobbikos politikus intelmei, akit felszólalás végén nyugalomra intett Kriza Ákos, miskolci polgármester. „Képviselő úr, köszönjük szépen a felszólalását, de kérem szépen, legközelebb a gőzt a közgyűlés előtt eressze ki, és próbáljunk meg nyugodtan tárgyalni” – szólt a hőzöngő Jakabnak a figyelmeztetés.

Bűnöző zsidók, aberrált homoszexuálisok

Nem ez volt az első rasszista vagy antiszemita megnyilvánulása a jobbikos honatyának, amelyre mostanában derült fény.

  • Hétfőn került elő az a felvétel, amelyen a jobbikos politikus bűnözőkként beszélt egyes zsidó emberekről,
  • kedden került nyilvánosságra az a videó, amelyen a homoszexuálisokat aberráltaknak nevezte,
  • szerdán pedig egy olyan anyag jelent meg a médiában, amelyen a politikus azt mondta, a cigányok zöme lop, a szobába piszkít, és nem akar dolgozni.