Gyáván menekült az Origo stábja elől Sargentini - videó

Vágólapra másolva!
Judith Sargentinit, Soros György legfőbb európai parlamenti szövetségesét az Origo arról szerette volna megkérdezni, mit gondol a nyíltan antiszemita Jobbik és a baloldal összefogásáról. A zöldpárti politikus ahelyett, hogy válaszolt volna a kérdésünkre, eltakarta munkatársunk kameráját, és hangosan kiabált, hogy nem kértünk tőle engedélyt, hogy kérdezzünk. Nem ez az első eset, hogy Soros György szövetségese lábbal tiporja a sajtószabadságot.
Vágólapra másolva!

Judith Sargentini, Soros György legfőbb EP-beli szövetségese az Origo stábjára támadt.

Azt szerettük volna megtudni a zöldpárti képviselőtől, mit gondol a nyíltan antiszemita Jobbik és a baloldal összefogásáról.

Válasz helyett azt kiabálta stábunknak a politikus, hogy nem kértünk engedélyt tőle, hogy kérdezhessünk, majd pedig, amikor ismét megpróbáltuk feltenni a kérdésünket, akkor a nála lévő tablettel az operatőrünk kameráját tolta el magától.

Sargentini viselkedése azért is furcsa, mivel pont ő szokta Magyarországot azzal vádolni, hogy nem érvényesül hazánkban a szólás és sajtószabadság, miközben egy egyszerű kérdésre nem hajlandó válaszolni. Stábunk egy sajtó számára kijelölt helyen kérdezte a zöldpárti képviselőt, de úgy látszik, számára a sajtószabadság addig tart, amíg számára kellemes médiumok, kellemes kérdéseket tesznek fel.

Timmermans szembement a szocikkal

Mint arról korábban beszámoltunk, Budapestre jött kampányolni az MSZP mellett az unió alelnöke, az európai szocialisták bizottsági elnökjelöltje, Frans Timmermans – aki egyébként Soros György megbízható embere. Az Európai Bizottság alelnökétől az Origo azt kérdezte, hogy mit szól ahhoz, hogy a hazai baloldali pártok egy antiszemita alakulattal akarnak összefogni.

A politikus azt mondta, ő az antiszemitizmus elleni harc legerősebb alakja Európában, és ez a jövőben is így lesz. Azaz, egyértelműen szembement az MSZP Jobbik-barát politikájával, és elítélt mindenfajta antiszemitizmust.

Egy szóval sem védte az MSZP-t, nyilatkozata nyilvánvalóan óriási pofon az MSZP-nek.

(És persze a többi baloldali pártnak, Gyurcsány DK-jától kezdve Karácsony Gergely Párbeszédjéig, beleértve az európai zöldek frakciójából a kizárást kockáztató LMP-t is.) Timmermanst annak ellenére sikerült szóra bírnunk, hogy az MSZP kommunikációs igazgatója mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a számukra roppant kínos kérdést ne tehessük fel.