Állandóan zsidózott a Jobbik új országgyűlési képviselője

Bencsik János, a Jobbik képviselője
Budapest, 2019. február 20. Bencsik János, a Jobbik képviselője felszólal a Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről szóló beszámoló elfogadásáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egy zsidó nő megverésével dicsekvő jobbikos Szávay István helyére lépő Bencsik János korábban megjelent cikkeiben egyértelműen megmutatkozik: bármilyen történésről is legyen szó, a hétfőn országgyűlési képviselői esküt tett Bencsik megtalálta a történetben meghúzódó zsidó szálat.
Vágólapra másolva!

A Mandiner számolt be róla, hogy korábban Bencsik János több írásában is védelmébe vette a 2012-ben az Országgyűlésben a „zsidók listázását” felvető Gyöngyösi Mártont, majd egyik cikkében összegyűjtötte azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeliek markába” került az Egyesült Államok.

Bencsik János, a Jobbik képviselője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Pesti Srácok videóinterjújában Jakab Pétert kérdezték Bencsik János zsidózásáról, de

Jakab szerint „Bencsik János nem zsidózott”.

Az interneten fellelhető cikkek, amiket Bencsik János írt, nem azt bizonyítják, hogy az újdonsült képviselő nem zsidózott. Sőt mi több, képes volt bármilyen történetbe belelátni a zsidó szálat.

Bencsik igenis zsidózott több megjelent cikkében is

Bencsik többek között arról írt, hogy

ugyanis „a zsidó állam 2003-ban olyan jogszabályt fogadott el, amely megtagadja a házasság útján szerzett állampolgárságot az iraki, iráni, szíriai, libanoni, líbiai, szudáni, jemeni, afganisztáni, pakisztáni és palesztin lakosoktól”. Bencsik megállapítja: „a világon az egyik legkirekesztőbb állampolgársági törvénye minden kétséget kizáróan Izraelnek van”.

A fiatal képviselő az egykori jegybankelnök, Simor András lányának óvodaalapításával kapcsolatban is írt, aminek már a címe is árulkodó volt:

Ha ez nem lenne elég, 2013-ban még a Budapest Pride-ba is sikerült belemagyaráznia a zsidóságot, akkor azt a címet adta a cikknek, hogy: