Gyöngyösi Márton hazudott: újabb antiszemita beszéde került elő

Gyöngyösi Márton
Vágólapra másolva!
"Akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl, tévednek" - ezeket a mondatokat a Jobbik elnökhelyettese mondta a párt pár évvel ezelőtt megtartott anticionista tüntetésén. Nem ez volt az egyetlen zsidóellenes megnyilvánulása a Brüsszelbe menekülő politikusnak, egy évvel korábban megkérdőjelezte a holokauszt áldozatainak számát. Mindez azért különösen érdekes, mert ma már Gyöngyösi tagadja, hogy ő és pártja valaha is antiszemita lett volna.
Vágólapra másolva!

"A Jobbik sosem volt antiszemita párt, igaz, korábban voltak tagjaink, akik szerették volna, ha azzá válunk" - ezt a Válasz Online-nak nyilatkozta a múlt héten Gyöngyösi Márton, aki azt szerette volna bebizonyítani, hogy sem ő, sem pártja sohasem volt antiszemita. Csakhogy ez így nem igaz. Másképp fogalmazva, ez a mondat nettó hazugság.

Gyöngyösi izraeli országhódításról beszélt

A Hír TV hétfőn felidézte, hogy a Jobbik elnökhelyettese korábban miket mondott a zsidó emberekről.

Éppen Gyöngyösi volt az a jobbikos politikus, aki 2012-ben megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak számát a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban.

Az "izraeli térhódítással" kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon. Egy évvel később minden addiginál egyértelműbb jelét mutatta annak, hogy ízig-vérig antiszemita. Ugyanis a párt külügyminiszter-jelöltjeként arról szónokolt a párt anticionista tüntetésén, hogy ő "tudja, hogy a cionizmus gátlástalan nyomulásával szemben csak az erő felmutatása hatásos, nem úgy, mint a mi vezetőink Áder Jánossal és Orbán Viktorral az élen, akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl." Gyöngyösi izraeli országhódításról beszélt, majd a következőket tette hozzá: "Kedves barátaim, az elmúlt hónapok eseményei leplezetlenül igazolják, hogy hazánk a cionizmus hódoltsági területe, a cionizmus kiszemelt gyarmata"

Ez a kijelentés az állítólagos izraeli-magyar kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatáról szóló hírhedt parlamenti felszólalás után néhány hónappal hangzott el.

Szinte minden napra jut egy jobbikos antiszemita botrány

Nem ez volt az első antiszemita botrány a pártban.

  • Kulcsár Gergely volt parlamenti képviselő leköpte a budapesti holokauszt-emlékművet,
  • Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető-helyettes a „kiválasztott néphez" tartozó bűnözők kiváltságáról beszélt egy lakossági fórumon. Portálunk egy valóságos csokrot mutatott be a politikus hasonló megnyilvánulásaiból. "A magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak. Se bűnbánattal, se jóvátétellel. Ha Ön nem így gondolja, akkor én is aggódom. Egyszerű honpolgárként. Magyarként a magyarokért" - írta pár évvel ezelőtt Köves Slomónak címzett nyílt levelében, amelyben a "zsidó megmondóembereknek" is "beolvasott".
  • Szávay István képviselőnek nemrég azért kellett lemondania, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett.
  • Sneider Tamás pártelnök esküvőjéről néhány hete napvilágra került egy videó, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol.
  • Bencsik János képviselő pedig több írásában is védelmébe vette a 2012-ben az Országgyűlésben a „zsidók listázását" felvető Gyöngyösi Mártont, majd egyik cikkében összegyűjtötte azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeliek markába" került az Egyesült Államok.