Jogszabályellenesen adott el egy lakást Márki-Zay Péter a támogatója lányának

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely
Márki-Zay Péter, a sánta kutya
Vágólapra másolva!
Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának – közölte sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője. A Márki-Zay által elkövetett jogsértésre úgy derült fény, hogy az erre vonatkozó ingatlan-nyilvántartási adatokat kikérte az Origo. 
Vágólapra másolva!

Hegedűs kijelentette: ez az eset megmutatta, hogy milyen ember is valójában Márki-Zay Péter.

– fűzte hozzá.

Márki-Zay Péter Forrás: Origo

Elhangzott, hogy a szocialista képviselő lányának bérleti szerződése a lakásra tavaly december 17-én járt le.

A meghosszabbítás feltétele lett volna, hogy a bérlő csatolja a közműszolgáltatók igazolását arról, hogy nincs tartozása.

Ahelyett azonban, hogy a hivatal ennek hiányában elutasította volna a pályázatot, a Nagy Ernő képviselő vezette Lakásügyi Tanácsadó Testülethez fordult.

Nagy Ernő hódmezővásárhelyi szocialista képviselőt a helyi politikai életben Márki-Zay Péter bizalmasának tartják Forrás: VÁSÁRHELY24

Az MSZP-s politikus pedig támogatta lánya bérleti jogviszonyának meghosszabbítását

– hívta fel rá a figyelmet Hegedűs Zoltán, majd hozzátette:

Az év utolsó munkanapján, december 21-én pedig az önkormányzat, a polgármester által aláírt bérleti szerződés szerint 5,04 millió forintért eladta, az 54 négyzetméteres, a szakértői becslés szerint 8,4 millió forintra értékelt lakást a képviselő lányának – közölte a frakcióvezető.

Hegedűs elmondta, korábban arra se volt példa, hogy a város fizetési haladékot adjon a vevőnek,

Márki-Zay azonban engedélyezte, hogy a lakás vételárát a képviselő lányának csak idén áprilisban kelljen kifizetnie.

Ebben a házban jutott meglehetősen jutányos áron lakáshoz Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester szocialista bizalmasának lánya Forrás: GOOGLE MAPS

Kis Andrea (MSZP) alpolgármester arra hivatkozott, hogy egy korábbi döntést hajtottak végre.

Tatár Zoltán aljegyző azt közölte, a képviselő lányának jelenleg is érvényes bérleti szerződése van, bérlőként használja a lakást, amiért megfizeti az előírt díjat, a vételárat pedig április 1-jéig kell kiegyenlítenie.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) képviselő viszont hangsúlyozta,

A jogsértő lépés amúgy rámutat arra, hogy a Márki-Zay Péter vezette csongrádi településen – a korábbi balliberális gyakorlathoz hasonlóan – csúcson van a nepotizmus.