Megszüntették az eljárást a szexuális zaklatással gyanúsított vízilabdázók ellen

Megszólalt a nemi erőszakkal vádolt vízilabdás, Kósz Zoltán felesége, Horvtáh Villő
Vágólapra másolva!
Több mint egy évvel ezelőtt jelentkezett Kósz Zoltánnál annak a 13 éves kislánynak az anyja, aki azt állítja, hogy Kósz és egy másik volt vízilabdázó, a magyar női ifjúsági válogatott másodedzője, Petőváry Zsolt szexuálisan zaklatta őt. Azt mondta, hogy két éve történt az erőszak, és hónapokig tartott. Nyomozás indult az ügyben, amit most megszüntettek, mert alaptalanok voltak a vádak – írja a Blikk. 
Vágólapra másolva!

„Nincs takargatnivalónk, soha egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz. Szeretnék sok mindent elmondani az üggyel kapcsolatban, hiszen az én, és a szintén gyanúba keveredett társam, Zsolt szemszögéből még nem hangzottak el a történtek. Már túl vagyok az első sokkon, mostanra felszívtam magam, és minden fórumon kiállok az igazamért” – nyilatkozta Kósz Zoltán korábban a Blikknek. Hozzátette, hogy hosszú ideje kapcsolatban volt a családdal, a kislányt már 5 éves kora óta ismerte. Szinte baráti viszonyban voltak a szülőkkel.

De egyikük sem volt közvetlen edzője a kislánynak, akivel semmi probléma nem volt, amíg a családjában nem jelentkeztek gondok.

Akkoriban volt egy rendőrségi ügye is a kislánynak, akivel azután pszichológus is foglalkozott.

„Mi azonban ekkor sem küldtük el az egyesületből, pont Zsolt volt az – a másik megvádolt volt sportoló –, aki úgy vélekedett, hogy kell adni neki még egy esélyt, nem engedhetjük el a kezét egyetlen botlás miatt. Így tehát maradt” – teszi hozzá Kósz.

Kósz Zoltán Forrás: TV2

Aztán tavaly januárban az anyuka egy MMS-üzenetet küldött Petővárynak egy levélről. Abban a kislány arról írt, hogy Petőváry Zsolt miket tett vele. Ezután találkoztak az anyával, és javasolták, hogy együtt menjenek el pszichológushoz, hátha úgy kiderül, miért írt ilyeneket a lány.

De az anya ebbe nem egyezett bele.

Nem sokkal később már Kószt is erőszakkal gyanúsította meg a család. A két vízilabdázó ezután fordult ügyvédhez. Ő javasolta, hogy keressenek egy független orvosszakértőt, vagy ha szükséges, akár egy nőgyógyászt is. De ezekre sem volt hajlandó az anya. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult, amelyet most zártak le.

– mondta el a vízilabdázók ügyvédje, Hegedűs László a Blikknek.